Когато стане дума за спорт, хората могат да бъдат доста крайни. Има толкова запалени фенове на отбори или пък определени играчи, че дори понякога се преминава границата на разумното.

Стив Ходж, екипът на Диего Марадона от мача с Англия и за колко милиона може да бъде продаден

Колко милиона може да струва екипът на Марадона

Стив Ходж е направил най-добрата размяна на екипи в историята

Някои колекционери пък са готови да дадат колкото е нужно, за да се сдобият с екип на някой от най-великите спортисти, състезавали се някога. Точно така този, с който Диего Марадона отбеляза гола, останал в историята като Божията ръка, бе най-скъпо продадената спортна вещ в историята.

Притежателят му се раздели с 9.3 милиона долара. Но от Reuters разбираме, че вече има нова най-скъпо продадена спортна вещ. И тя някога е принадлежала на Майкъл Джорджан.

На специално организиран търг екипът на Въздушния, с който излезе за първия мач от финалите на NBA през 1998 г., бе продаден за колосалните 10 милиона долара. А специалното му е, че с него бе положено началото на края - последния сезон на Джордан с екипа на Чикаго Булс.

Леброн Джеймс, Майкъл Джордан, Cincoro и Lobos 1707 и спорът им на финала за най-добра текила репосадо

Текилите на Въздушния и Краля в спор коя е най-добрата

Чаша текила няма да бъде достатъчна

Очакванията на организаторите преди търга са, че екипът ще бъде продаден за сума между 3 и 5 милиона долара. Нещо, което очевидно е било надминато. Предишния рекорд за най-скъпо продаден баскетболен екип на търг бе поставен през месец май, когато екипът на Коби Брайънт от новобранската му година бе продаден за 3.7 милиона долара.