21-годишният Едоардо Сантини е модел. През 2019 г. на 17-годишна възраст е избран за най-красивия мъж на Италия в конкурс, организиран от модна група ABE.

Но след като цял живот изучава драма и танци, за да постигне мечтата си да стане звезда, той обявява в социалните мрежи преди броени дни, че ще се откаже от кариерата си заради вярата.

"На 21 години се озовавам на път да стана свещеник, с Божията воля", казва Едоардо, твърдейки, че се е присъединил към семинария близо до Флоренция.

"Реших да се откажа от работата на модел, актьорството и танците, но няма да изоставя всичките си страсти, просто ще ги изживея по различен начин, предлагайки ги на Бог", са думите на роденият в Кастильон Фиорентино.

Кейти Енрайт - жената, която искаше да стане монахиня, но сега помага на хората да правят по-хубав секс

Жената, която искаше да стане монахиня, но сега помага на хората да правят по-хубав секс

Кейти Енрайт за пътя от манастира до сексуалното удоволствие

Говорейки пред своите последователи в социалните мрежи, изгряващата звезда обяснява: "Имах възможността да се срещна с някои млади хора, които... ми дадоха силата да проуча този въпрос, който нося със себе си от малък, но който различни страхове ми попречиха да изследвам по-нататък. През последните години срещнах прекрасни хора, които ми дадоха толкова много и ми позволиха да се докосна до изкуството. Няма да изоставя всичко, защото моите страсти са част от мен, но ще ги изживея и ще ги предложа отново в различен контекст."

Според думите му миналата година е отишъл да живее при двама свещеници, което определя като "най-красивото преживяване в живота ми" и което е вдъхновило вярата му.

Той продължава да учи теология и работи в две енории на Флорентинската епархия, като заключава, че въпреки че го е "ужасявало" да изостави мечтата си и да стане свещеник, той е сигурен, че няма да съжалява за решението, "защото сега мога да извикам: Аз аз съм Едоардо, аз съм на 21 години и съм щастлив."

Едоардо беше удостоен с титлата за най-красивия мъж в Италия след участие в 40-ото издание на националния конкурс за красота Il Bello d'Italia в Авелино през 2019 г. Актьорите Джорджо Мастрота и Габриел Гарко са сред известните лица, постигнали ранен успех в състезанието.

Тогава той сподели, че "емоцията е била огромна", както и че мечтае да стане актьор. "За съжаление никога няма достатъчно време за всички дейности, които бих искал да направя", каза той в интервю за First Model and Actor тогава. По всичко личи, че мечтата му малко се е променила, пише Daily Mail.

Кристина Скуча - монахинята, която спечели „Гласът на Италия“, но стана сервитьорка в Испания

Италианската монахиня бунтарка, за която всички говорят

Какво се случва с Кристина Скуча

Едоардо има около 7000 последователи в Instagram, макар че рядко публикува съдържание там, което предвид факта, че се обръща към Бог, вероятно ще намалява все повече.