През последните две седмици така и никой не напусна Вилата на любовта на "Един за друг". Първо Ивана и Ивайло получиха втори шанс да останат в предаването, а след това към тях в ролята на "духове" се присъединиха Елизабет и Йордан. И двете двойки нямаха право да участват в игрите, но в последната седмица най-накрая стана ясно каква ще бъде съдбата им. Последните три епизода на романтичното риалити ни направиха свидетели на скоростно надяждане за мъжете, хлъзгаво изпитание по бански за жените и битка между призраци.

Един за друг - сълзи от щастие и шокиращо гурме меню за двойките

Седмичен фалит след сълзи от щастие и шокиращо гурме меню в Един за друг

И коя е втората двойка “духове” във Вилата на любовта

Всичко започна с изпитанието за мъжете, които се впуснаха в състезание по надяждане. То се състоя от четири рунда, като във всеки от тях те се изправиха срещу опонент от другите двойки. Ястията в различните кръгове на предизвикателството бяха приготвени от дамите, а сътворените от тях "изкушения" включваха салата "с всичко", тежък дюнер, смути с грейпфрут и риба тон, крем-карамел с кисело зеле и домати, палачинки с мас и други.

По време на "Голямото надяждане" абсолютен рекордьор стана Румен от Трявна, който вече носи забавния прякор "дон Руци". Той успя да изяде обилното и нестандартно меню за по-малко от четири минути, и грабна победния залог за себе си и съпругата си Йоана. Най-бавно от всички се справи фотографът Дилян, който никак не затрудни брокера Светослав и си похапна съвсем спокойно за точно петнадесет минути.

След състезанието на първо място във временното класиране излязоха Маргарита и Кристиян, следвани плътно от София и Тихомир, който пък записа втория най-добър резултат. Последни, преди индивидуалното женско изпитание, се озоваха Петър и Галена. Те действаха смело със залога, но за съжаление загубиха сумата от 2501 лв.

Играта за дамите за пореден път ги постави в екстремна ситуация. Те също се изправиха една срещу друга в "дуел", като задачата им бе да съберат седем ключа, катерейки се по хлъзгава стена, която криеше коварни капани. Изпитанието изискваше сила, воля, тактика и бърза мисъл, а приятелството между Маргарита и Михаела, които бяха разпределени като съпернички, направи играта им особено емоционална.

Победители излязоха Йоана, Михаела, Дарина и Петя. Загубата на Галена пък означаваше, че тя и Петър остават на дъното на класирането и ще трябва да излязат в пряко съревнование за оцеляване с "духовете" в къщата - Ивана и Ивайло, Йордан и Елизабет.

Преди груповата игра денят за влюбените участници започна с размяна на романтични жестове между Дилян и Петя, по случай годишнината им. Кулминацията на празненството беше повторното предложение за брак, което фотографът отправи към съпругата си пред всички във Вилата на любовта, завършило и с второ щастливо "да".

Двойките, които не се състезаваха в битката за спасение, пък участваха в екстремно виртуално рали, което изпита шофьорските умения на дамите и търпението на техните кавалери. Най-добро време дадоха Йоана и Румен, а победата им донесе два допълнителни гласа при елиминационното гласуване.

В играта за спасение за трите застрашени от изгонване двойки, те трябваше да построят сложна система от тръби, по която да пренесат две топчета. За да се справят по най-добрия начин, те трябваше да съчетаят умения като бързина, инженерна мисъл, добра комуникация и работа в екип. Галена и Петър се отнесоха хланокръвно към играта и се представиха впечатляващо. Затова и съвсем заслужено се спасиха от елиминации.

Това означаваше, че или Ивана и Ивайло, или Йордан и Елизабет ще отпаднат. Гласуването премина доста емоционално и с много сълзи, особено за Ивана, тъй като всички двойки, без София и Тихомир, подкрепиха Йордан и Елизабет. Така последната напуснала Вилата на любовта двойка са Ивана и Ивайло, а за останалите надпреварата продължава с нови предизвикателства.

Един за друг - нарушени правила, разбити сърца и духове във Вилата на любовта

Нарушени правила, разбити сърца и духове във Вилата на любовта на Един за друг

И коя двойка получи втори шанс

"Един за друг" е в петък, събота и неделя от 20 ч. по NOVA