За 33 години от съществуването си Киномания се наложи като чакано събитие, което има своята вярна публика. Нямаме търпение за поредното му издание през 2019 г., за да гледаме някои от най-добрите фестивални филми, между които несъмнено се откроява и "Един дъждовен ден в Ню Йорк" на Уди Алън.

"Засукан свят", Мариус Куркински, Киномания и кога ще можем да видим филма

Колко засукан е светът на един малък човек

Киномания започва на 14 ноември с новия филм на Мариус Куркински

Заснет през 2017 г., филмът стана странична жертва на старите обвинения за сексуална злоупотреба, отправени към режисьора от осиновената дъщеря на Мия Фароу, Дилън, появили се отново, благодарение на движението #MeToo.

Заради скандала Amazon блокира разпространението на филма в Америка, но за наш късмет, ние ще имаме възможност да го гледаме в България.

Снимка 446102

Източник: Киномания

Романтичната комедия събира на едно място звездите Тимоне Шаламе, Ел Фанинг, Селена Гомес, Лийв Шрайбър, Джуд Лоу и дава сериозна заявка, че ще се превърне в един от хитовете на тазгодишното издание на Киномания.

"Един дъждовен ден в Ню Йорк" разказва романтична история за една неочаквано възникнала любов и последвалите куп непредвидени ситуации. 

Двама влюбени младежи - Гетсби (Тимъти Шаламей) и Ашли (Ел Фанинг) пристигат в Ню Йорк за уикенда. Там обаче ги очаква не само лошо време, но и серия от неочаквани приключения.

Снимка 446100

Източник: Киномания

Ашли се оказва непрекъснато е заета, защото трябва да интервюира режисьора Роланд Полард за новия му високобюджетен филм. Той и неговият биограф Тед (Джуд Лоу) обаче си намират какви ли не оправдания да не се появят на интервюто с нея. И докато Ашли се опитва да си свърши работата, Гетсби убива време като се разхожда из Ню Йорк. Така той случайно се натъква на младата актриса Шанън (Селена Гомес) и някак неусетно успява да се увлече по нея. 

"Един дъждовен ден в Ню Йорк" е на 16 ноември 2019 г., 19:00 ч., НДК - Зала 1