Леко приповдигнахме вежди, когато разбрахме, че двама стронгмени - Хафтор Бьорнсон и Еди Хол, ще се подложат на много по-различни тренировки и режими с цел влязат в подходяща форма, за да се боксират.

Хафтор Бьорнсон, Еди Хол и защо Планината свали килограми

Защо 206-килограмовият Хафтор Бьорнсон отслабва

Планината от мускули има нова цел

Физическите трансформации и на двамата са впечатляващи и свързани със загуба на тегло, но това не означава, че са спрели да вдигат тежко. Особено за Хол, който толкова се бута до лимита на възможностите си, че чак припада.

И то буквално. Във видео, качено в профила му в YouTube, виждаме как иска да изведе тренировката си за крака до някакво ново, нечовешко ниво и да направи няколко повторения с 1000 килограма. Според GiveMeSport, това е доста над максимума, с който машината може да бъде натоварена (850 килограма).

Но в крайна сметка Еди Хол успява да направи цели пет повторения. След което се вижда как за момент сякаш губи съзнание. И малко след това пита оператора си дали наистина е припаднал. Това е личен рекорд за Еди Хол, а видяното ни подсказва, че през септември с Хафтор Бьорнсон ще спретнат доста зрелищен двубой.