На всеки фен на футбола му е ясно, че Златан Ибрахимович не е от свенливите играчи и когато има мнение по даден въпрос, го изразява. Без значение кой какво ще си помисли.

Златан Ибрахимович, носенето на маски и как футболистът призова да не се мерим с него

Когато не си просто футболист, а същинско божество

Защо Златан Ибрахимович не иска да предизвикваме вируса

Тези дни обаче Златан реши да влезе в словесна битка с EA Sports - компанията, която разработва футболния симулатор FIFA. В профила си в Twitter шведът попита кой е дал разрешение на канадската компания да използва както името, така и лицето му.

Предположението на Златан Ибрахимович е, че може би FIFPro (организация, която представлява професионалните футболисти от цял свят) са им дали такива правомощия. Да де, само дето Златан не е част от тази организация... или поне не знае, че е.

За футболиста едно е сигурно - че не е давал разрешение на който и да било да печели пари на негов гръб през всички тези години. "Време е да разследваме", завършва поста си Златан.

Гарет Бейл е видял туита на колегата си и в отговор е попитал какво точно е FIFPro. И всичко това ни се струва доста странно, защото Ибрахимович е част от игрите на канадската компания от 2002 г. насам и до този момент не е предприел нищо. Бейл пък дори e бил на корицата на няколко от изданията на играта.

Мениджърът на Златан Ибрахимович, Мино Райола пък наля допълнително масло в огъня, като пред Telegraph каза, че около 300 футболисти имат намерението да предприемат правни мерки срещу използването на имената и лицата им от EA Sports.

Става мътна и кървава, защото ако наистина има някакви неуредици ще се водят дела за милиони. В изявление за Forbes от EA Sports казват, че ситуацията трябва да се изясни между FIFPro и играчите и техните представители.

"От FIFPro ни казаха, че това е техен проблем и ще се справят с него. Ние пък очакваме изявление по темата в най-скоро време."

Според FourFourTwo, EA Sports се сдобива с лицензи за футболистите по няколко различни начина. Единият е да сключат сделка с цялото първенство и по този начин да си осигурят имената и лицата на всички футболисти, които играят в него. Такъв е случаят с Висшата лига.

FIFA 21, Дейвид Бекъм и милионите, които ще получи от играта

Най-лесните милиони, които Дейвид Бекъм ще получи

Ето на това му се казва добра сделка

Другият вариант е да подписват с отделни отбори. Такъв е случаят с Милан, където се състезава и Ибрахимович в момента. Така наречените легенди като Дейвид Бекъм например, пък са плод на индивидуални сделки и договорки.