Миналата седмица Джордж Клуни отпразнува 63-ия си рожден ден, но възрастта далеч не е основателна причина да актьора да забави темпо. Всъщност е тъкмо обратното. Защото скоро дори му предстои да се качи на сцената на Бродуей за първи път.

Джордж Клуни на 63

Джордж Клуни в 27 факта

Защото някой днес има рожден ден

Следващата пролет се окачва премиерата на представлението Good Night, and Good Luck, което е адаптация на едноименния филм от 2005 г.

В номинирания за Оскар "Лека нощ и късмет" в главните роли са Дейвид Стратърн като журналиста Едуард Р. Мъроу, и Джордж Клуни като сътрудника му Фред У. Френдли. Клуни е и режисьор на филма, по чийто сценарий работи с Грант Хеслов. Сега двамата отново се събират, за да представят адаптацията на Бродуей.

Различното в сценичната версия ще бъде, че Джордж Клуни този път ще отстъпи режисьорския стол на носителя на награда "Тони" Дейвид Кромър. Актьорът обаче ще играе на сцената, като за разлика от филма, сега му предстои да влезе в ролята на журналиста Едуард Р. Мъроу.

"За мен е чест, след всички тези години, да се върна на сцената и особено на Бродуей - видът изкуство и мястото, към което всеки актьор се стреми", споделя Джордж Клуни.

"Лека нощ и късмет" е драматичен трилър, който ни връща във времето на американската телевизия и новинарски емисии от 1950 г. Тогава журналистът Едуард Р. Мъроу влиза в конфликт със сенатор Джоузеф Маккарти и по-конкретно - разобличава неговите корумпирани антикомунистически действия.

"Едуард Р. Мъроу е движен от един вид морална яснота, която сякаш е изчезващо рядка в днешния медиен пейзаж. В тези ранни телевизионни предавания на живо имаше непосредственост, която днес може да бъде ефективно уловена само на сцената, пред публика на живо", споделя режисьорът на бродуейския спектакъл Дейвид Кромър.

Wolfs с Брад Пит и Джордж Клуни във Wolfs - актьорите отново заедно на екран

Брад Пит и Джордж Клуни отново заедно на екран

Какво ги очаква в Wolfs

Пиесата се очаква да бъде поставена през пролетта на 2025 г., пише Entertainment Tonight. С участието си в нея Джордж Клуни е една стъпка по-близо до получаването на награда "Тони" и следователно до още едно отличие в кариерата си на - EGOT. Горди негови притежатели са само 19 знаменитости, сред които Елтън Джон и Одри Хепбърн. То се присъжда на звезди, които са печелили Еми, Грами, Оскар и Тони.