Отбелязваме края на лятото с нова музика от Джон Леджънд. Многократният носител на наградата Грами издаде своя осми студиен албум, озаглавен LEGEND. Продуциран е от самия певец и известния изпълнител и автор на песни Райън Тедър от One Republic. 

"До този момент никога не съм използвал името си в заглавие на мой проект", обяснява Джон. "С LEGEND заявявам, че се горд с творчеството си и с човека, в който се превърнах. Написахме повече от 80 песни, малка част от които включихме в албума и разделихме в "Акт 1 - Събота вечер" - романтичен и секси, и "Акт 2 - Неделя сутрин"- духовен. Вложих много време, любов и мисъл в последователността", споделя изпълнителят. 

Канадската рок банда Nickelback реши, че е крайно време да се завърне в играта, след като се позагуби в последните години. Четиримата музиканти обявиха нов студиен албум, който ще носи името Get Rollin" и ще е 10-и за тях.

Чакаме албума на 18 ноември, а междувременно групата ни зарадва и с първия сингъл от него - "San Quentin".

Отиваме към още по-тежка музика, за да чуем Ози Озбърн, който сподели нов сингъл от предстоящия си нов албум. В парчето на китарата е дългогодишният приятел и сътрудник на Ози - Зак Уайлд.

Песента се казва "Nothing Feels Right". Парчето е над 5 минути и половина и присъствието на Зак Уайлд е осезаемо.

Продължаваме с Clean Bandit, които си партнират с пробивния рапър French The Kid за последния сингъл "Sad Girls", с участието на пионера в афробийт жанра - Rema.

С French The Kid и Rema, които обменят прочувствени стихове на фона на леки, спокойни ритми, "Sad Girls" перфектно улавя същността на късните летни месеци.

Жан Мишел Жар, Gorillaz, Ава Макс, Arctic Monkeys, King's X - 5 нови песни от седмицата

5 нови песни от седмицата

От Жан Мишел Жар до Arctic Monkeys

Завършваме с едно българско предложение, което идва от Pavell и Михаела Маринова. Песента се казва "Да танцуваш с дявола". Pavell пише парчето, вдъхновен от филма "Викингът" и кани Михаела да напише и изпее с него мелодията върху енергичния бийт с народни мотиви.

Видеото към новия проект на двамата е заснето на красивото устие на река Камчия. Режисьор е Люси Иларионов, а идеята е на Pavell, който си представя красив черен кон, когато слуша песента.