От няколко дни Джо Байдън е официално обявен за 46-ия американски президент. Встъпването му в длъжност ще бъде през януари 2021 г., но целият свят вече говори за него и очаквано някои искат да изкарат пари на негов гръб.

Джо Байдън, президентските избори в САЩ, Джил Байдън и коя е новата Първа дама в Белия дом

Джил Байдън - от учител до новата Първа дама на САЩ

Какво не знаем за съпругата на новия американски държавен глава

Докато новата Първа дама тепърва завихря ефекта Джил Байдън в света на модата, съпругът й Джо се превърна във вдъхновение за създаването на... бургер.

Японският ресторант Tsunami, който се намира в близост до местната американска база,  преди дни представи новото си предложение в менюто - Байдън бургер. Това се случи още миналия петък, 6 ноември, преди официалните резултати от вота да са на лице.

Собственикът на заведението Шигеру Ида, разработил рецептата заедно с жена си, признава, че е щял да го остави в менюто дори и ако Тръмп бе спечелил. Но явно и те не са имали особени съмнения кой ще е големият победител, предава Fox News.

Новият бургер вече се предлага редом с други не по-малко интересни предложения - Obama Burger, Trump Burger, GW Burger (в чест за Джордж Вашингтон) и Double R Burger (в чест на Роналд Рейгън). И сега логичното ново попълнение е свързано с новоизбрания президент.

Бургерът в чест на Джо Байдън се отличава със съставки, които не само са любими на човека, на когото е кръстен, но и са характерни за неговото родно място - щата Пенсилвания.

Щатът, благодарение на който Байдън спечели вота, е известен като най-големият производител на гъби картофи в страната. Затова и освен телешко месо, сандвичът съдържа лук, гъби, топено сирене, зелена салата и картофен чипс.

Доналд Тръмп, Мелания Тръмп и ще се разведат ли след президентските избори в САЩ

След изборите - развод

Това ли е краят на семейство Тръмп

За сравнение, бургерът на Тръмп съдържа бекон, фъстъчено масло, специален сос и пържено яйце, а този на Обама - бекон, пържени лучени кръгчета и сирене горгонзола.