Трите книги за този уикенд са свързани с необичаен общ елемент - маймуните. Докато изучаваме най-близкия родственик на човека, научаваме много и за нас самите, както можем да установим от тези заглавия.

Снимка 537376

Източник: Колаж / Жанет-45

"Моят живот с шимпанзетата"

На български език най-после се появява книга на най-известната приматоложка в света Джейн Гудол. Това е първият й труд, издаден в края на 60-те, който хвърля светлина върху живота на шимпанзетата в тяхната естествена среда. Откритията й се оказват революционни за по-нататъшното изучаване на приматите.

Изд. Жанет-45, 15 лв.

Снимка 537375

Източник: Колаж / Колибри

"Дарвин в супермаркета"

"Ако на някой марсианец му попадне документална поредица за поведението на земляните, направо ще се пристрасти към този канал - толкова сме интересни." В това вярва поведенческият биолог Марк Нелисен. В книгата си той разказва 36 истории за еволюцията и човешкото поведение по особено забавен начин.

Изд. Колибри, 18 лв.

Снимка 537377

Източник: Колаж / Сиела

"Атлас на застрашените видове"

Чудесните илюстрации и ясно написаните текстове правят този атлас подходящ начин малките читатели да се запознаят с един от проблемите на съвременното човечество - изчезването на животински видове. 41 животни са представени чрез текстове на чешкия писател и популяризатор на науката Радек Мали и илюстрациите на Павла и Павел Дворски.

Изд. Сиела, 16.90 лв.