"Дюн: Част втора" е по кината от няколко дни и вече можем да разберем дали и как добрите оценки на критиците са се отразили на представянето му в бокс офиса.

"Дюн: Част втора" - какво да очакваме от филма на Дени Вилньов с Тимъти Шаламе и Зендая

Какво да очакваме от "Дюн: Част втора" с Тимъти Шаламе и Зендая

Втората половина на научно-фантастичния епос на Дени Вилньов е зашеметяващ спектакъл

Очакванията към режисирания от Дени Вилньов филм бяха големи и поне към момента спокойно можем да кажем, че "Дюн: Част втора" ги покрива във всяко едно отношение.

Филмът, в който главните роли са поверени на Тимъти Шаламе и Зендая, стартира първите три дни по кината с приходи от 82.5 милиона долара от бокс офиса в Северна Америка. Като това е най-силно представилият се филм за първите три дни и на Вилньов, и на Шаламе.

Снимка 655450

Източник: Alexandra Films

От световния бокс офис "Дюн: Част втора" може да се похвали със 100 милиона долара приходи. Което прави общо 182.5 милиона долара за три дни, което е наистина впечатляващо, пише The Hollywood Reporter.

Кинопремиерите през март 2024, между които "Дюн: Втора част", "Зона на интерес", "Непорочна"

Най-очакваните кинопремиери през март

Два филма с номинации за Оскар и продължението на "Дюн"

И дори все още не е тръгнал по кината в Китай (където първият филм спечели 40 милиона долара) и Япония. Със сигурност "Дюн: Част втора" ще се окаже печеливш ход за Warner Bros., защото за създаването му студиото е похарчило около 190 милиона долара.