За всеки музикант да стане част от Залата на славата на рокендрола е връх в кариерата и особена чест. Тази година цели 17 артисти вече ще могат да се похвалят с това постижение.

Доли Партън, Залата на славата на рокендрола и защо се отказа от номинацията си

Защо Доли Партън няма да е в Залата на славата на рокендрола

Причината ѝ ни изненада

Сред тях са едни от най-големите имена в музиката. Например Доли Партън, която първоначално не искаше номинацията ѝ да бъде зачетена, защото не смяташе, че е "заслужила правото".

Очевидно обаче от Залата на славата на рокендрола предпочитат да не се съгласят с нея и в крайна сметка кънтри певицата ще бъде сред новите попълнения. Компания ще ѝ правят Еминем, Лайнъл Ричи, Карли Саймън, групите Eurythmics и Duran Duran.

На хеви метъл легендите Judas Priest пък ще им бъде връчена и Musical Excellence награда.

През последните години Залата на славата на рокендрола включва все повече музиканти, творящи в разнообразни жанрове. Причината за това са критиките, отправени напоследък, за липсата на разнообразие.

Сред най-известните рап имена, присъединили се първи, са Тупак и Джей Зи. Джанет Джексън, Тина Търнър и Нина Симон пък са сред певиците, обогатили женското присъствие.

Любопитно е също, че за да получат номинация от Залата на славата на рокендрола, изпълнителите трябва да са издали първите си записи преди поне 25 години.

Run, Rose, Run, Доли Партън, Джеймс Патерсън, Рийз Уидърспун и екранизацията по книгата

Тайният талант на Доли Партън

Кънтрипевицата отново ни изненадва

За новите попълнения е ясно, че отговарят на условието. Остава им да се подготвят за официалната церемония, която ще се проведе на 5 ноември в Лос Анджелис, пише BBC.