На фона на цялата драма, която се разигра между Уил Смит и Крис Рок на наградите Оскар през 2022 г., се замислихме за водещите през годините. През 2023 г. продуцентите със сигурност се надяват на по-спокойна и уравновесена вечер, като изборът на Джими Кимъл може би е чудесният вариант за тази цел.

Оскари 2023, Джейми Лий Къртис, вечеря на Оскарите и защо актрисата ще я пропусне

Защо Джейми Лий Къртис няма да присъства на официалната вечеря преди Оскарите

Има си добра причина

Не е чудно, че намирането на подходящия човек за работата се оказа трудно начинание през последните години. Връчването на Оскарите е сложно нещо - успехът като комик, като телевизионен водещ или като актьор по никакъв начин не гарантира успешно представяне на церемониите. А лошият водещ може да провали вечерта и за зрителите, и за Академията. По този повод нека видим трима от най-лошите водещи през годините, подбрани от Independent.

3. Дейвид Летърман през 1995 г.

Ако си мислим, че това Оскарите да бъдат без водещ е едно от най-лошите взети решения, то ако гледаме как Дейвид Летърман води церемонията, ще разберем, че така може би е по-добре. Неговият начин на водене през 1995 година е определено като "най-скучното и неловкото в историята", заради неуместен хумор, забравяне на реплики и неадекватни реакции.

2. Джеймс Франко и Ан Хатауей през 2011 г.

След като успешно обединяват Алек Болдуин и Стив Мартин през 2010 г., Академията събира Франко и Хатауей заедно година по-късно, в очевиден опит да синтезират някаква младежка привлекателност. Както се оказа, ужасната химия на двойката - неспокойна смесица от досадното нахалство на Хатауей и неадекватната усмивка на Франко - създават сконфузно и исторически неудобно изживяване, което по ирония на съдбата не привлича никаква демографска група.

Оскари и няколко скандала през годините, които ще се помнят още дълго

Най-големите изцепки на Оскарите

Случки, които ще се помнят дълго

1. Сет Макфарлън през 2013 г.

Създателят на "Семейният тип" получава престижна платформа, на която да демонстрира прословутата си комична чувствителност като домакин на церемонията по раздаването на Оскарите през 2013 г. Верен на имиджа си, Макфарлън включва доста отвратителен номер с песни и танци, в който се обръща към актриси, които са участвали е топлес сцени в миналото.

анкета

Кой заслужава да спечели Оскар за най-добър филм?

Виж резултати

"На Западния фронт нищо ново" 22.2%

"Аватар: Природата на водата" 15.0%

"Баншите от Инишерин" 15.4%

"Елвис" 13.2%

Everything Everywhere All at Once 5.1%

"Семейство Фейбълман" 3.4%

"Тар" 2.1%

"Топ Гън: Маверик" 17.9%

"Идиотският триъгълник" 5.1%

Women Talking 0.4%

Озаглавява номера си "Видяхме гърдите ти". Реакциите варират от неудобни усмивки до ужасно смущение. Неприкритият сексизъм на скеча привлича не малка част от критиките по онова време, но шест години по-късно, след #MeToo, сега ни е трудно да повярваме, че нещо подобно някога е виждало бял свят. Въпреки основно негативната реакция, Макфарлън твърди, че Академията го е поканила отново да бъде домакин през следващата година, но той отказва.