Ревността и изневерите винаги са били част от живота на хората. Но докато сега някои жени си отмъщават като изхвърлят дрехи през балкона, то преди стотици години мерките невинаги са били чак толкова меки.

Астиаж Хакичи, Амир Мохамад Ахмади, протестите в Иран и присъдата за двойката, която е качила клип как танцува

Да те осъдят на затвор в Иран заради танц

Момче и момиче получават присъда от над 10 години

Доказателство за това е история от XVIII век, в която главен герой е руската серийна убийца Даря Николаевна Салтикова. Тя е била благородничка, която е твърдяла, че е благочестива християнка. В действия ѝ обаче не е имало нищо християнско. Защото се смята, че от ревност е убила повече от 130 човека.

Даря Николаевна Салтикова е родена през 1730 г. и като дете никога не е проявявала странно поведение, което би обяснило поне до известна степен садистичните ѝ прояви.

Като млада тя се омъжва за Глеб Салтиков, но той почива през 1755 г., когато е на едва 26 години. Оставя на вдовицата си Даря огромно богатство и земи.

Около 1762 г. любовникът ѝ Николай Тютчев я напуска заради по-млада жена. И тогава започват зверствата. Когато Даря Салтикова разбира за предателството, се вбесява. Нещата ескалират още повече, когато разбира, че бившият ѝ се е оженил. В един момент тя дори се опитва да го убие. Това кара Николай Тютчев и жена му да избягат ужасени от Москва.

От този момент нататък Салтикова се впуска в брутални убийства. Нейни жертви са основно жените, които са работили в имението ѝ, сред които са били и момичета на около 10 години, както и бременни жени.

Престъпленията на Даря Салтикова са пресъздадени в телевизионния сериал Blood Lady и въпреки че разказаната история е доста подобна на истинската, някои неща са спестени на зрителите, тъй като режисьорът се е опасявал, че заснемането на най-лошите зверства вероятно ще доведе до забраната на филма.

Знае се, че истинската Даря Салтикова е измъчвала жертвите си по различни начини. Биела ги е с дънер, трошала е костите им, през зимата ги е държала голи навън и ги е заливала с вряла вода. До смъртни случаи, за съжаление се е стигало. И те не са били никак малко. Въпреки че са потвърдени само 38 смъртни случая, се предполага, че повече от 130 човека са жертвите на убийцата.

Императрица Екатерина Велика е жената, която в последствие нарежда съдебен процес срещу Даря Салтикова. През 1768 г., след публичен побой на Червения площад в Москва, е осъдена на доживотен затвор.

Престъпницата е изпратена да служи в Ивановския манастир в Москва, където е държана под контрол с максимална сигурност. Била е даже окована в тъмницата на манастира и държана там в продължение на 11 години.

Любопитен факт е, че Даря Салтикова дори е провъзгласена за мъж, тъй като императрица Екатерина Велика я счита за недостойна да се нарича жена.

Тод Крисли, Джули Крисли, провинението им в банкова измама и укриване на данъци и каква е присъдата им

Двойката, която я чакат 19 години затвор

И на известните не им се разминават наказанията

След 11 години в тъмницата Салтикова е преместена и прекарва в затвор още 33 години. Умира на 71-годишна възраст на 27 ноември 1801 г., пише Daily Star.