Макар че вече няма да видим Даниел Крейг като Агент 007, следващата запомняща се роля в кариерата на актьора е не по-малко интригуваща. През 2019 г. той изигра детектив Беноа Блан в криминалния "Вади ножовете", а три години по-късно се завърна за продължението.

Даниел Крейг - не "достатъчно красив" (според Мартин Кембъл) за Джеймс Бонд

Защо Даниел Крейг за малко да се размине с ролята на Бонд

Признанията на режисьора Мартин Кембъл

Въпреки че първият филм изобщо не се представи лошо в глобалния бокс офис със спечелени 312 милиона долара, вторият натрупа значително по-малко - 13 милиона долара, пише Variety. Тази голяма разлика се дължи на факта, че продължението бе пуснато само в избрани кина, преди да бъде качено в Netflix. Тъй като стрийминг платформата обаче е договорила сделка за две продължения, е съвсем очаквано, че се задава и "Вади ножовете 3".

Режисьорът и сценарист на филма Райън Джонсън вече дори е обявил, че филмът ще носи заглавието Wake Up Dead Man.

В профила си в X той е споделил и кратко 45-секундно тийзър видео, в което героят на Даниел Крейг определя новия си случай като "най-опасния" напът да бъде разкрит. От поста на Райън Джонсън става ясно също, че работата по продукцията започва съвсем скоро.

Режисьорът има зад гърба си филми като "Looper: Убиец във времето" и "Междузвездни войни: Епизод VIII - Последните джедаи". В момента обаче явно е на вълна мистерии, тъй като освен по криминалните "Вади ножовете", в които се разследват загадъчни убийства, работи и по втория сезон на сериала Poker Facе с Наташа Лион в главната роля.

"Междузвездни войни" - тайната за семейното щастие на Рейчъл Вайс и Даниел Крейг

Каква е тайната за семейно щастие на Рейчъл Вайс и Даниел Крейг

И как поредицата "Междузвездни войни" може да сплотява

Освен заглавието на третия "Вади ножовете", вече знаем и имената на двама от актьорите, които ще се присъединят към Даниел Крейг. Това са Джош О'Конър, когото последно гледахме в "Претендентите" със Зендая, а преди това и като принц Чарлз в сериала The Crown, както и Кейли Спeйни, която пък наскоро изигра Присила Пресли - съпругата на Елвис Пресли, във филма на София Копола "Присила".

"Вади ножовете 3: Wake Up Dead Man" се очаква в Netflix през 2025 г.