Даниел Крейг ще се завърне в една от най-запомнящите си се роли, но не като Агент 007 в "Джеймс Бонд", а като детектив Беноа Блан във втората част на "Вади ножовете".

Даниел Крейг, Райън Джонсън, Netflix и заглавието на втората част на “Вади ножовете”

Даниел Крейг отново разследва мистериозни престъпления

Ролята на един... стъклен лук във “Вади ножовете 2”

Като се има предвид, че първата част бе просто един среднобюджетен филм без особени претенции да впечатли толкова публиката, успехът ѝ по-скоро си беше абсолютна изненада. В световен мащаб приходите на "Вади ножовете" възлизат на цели 200 милиона долара.

Както и се очаква, създателите на продукцията, а и феновете ѝ, едва ли имат търпение вече да излезе и втората част.

И именно с премиерната ѝ дата е свързана новината. Glass Onion: A Knives Out Mystery, както е цялото заглавие на продължението, ще бъде пуснато първо в Neflix, на 23 декември тази година, а по-късно ще се завърти и в кината. Кога точно обаче, все още не се знае, пише Variety.

Преди световната премира на филма в стрийминг платформата, той ще получи и една друга специална премиера. А именно - на филмовия фестивал в Торонто, който ще се проведе през септември.

Детайлите около сюжета на Glass Onion: A Knives Out Mystery обаче все още се пазят в тайна. Затова и каква ще е ролята на този тайнствен стъклен лук (glass onion) в цялата работа, остава да гадаем.

Кейт Хъдзън, "Вади ножовете 2" и поредното звездно попълнение към филма

Поредно звездно попълнение към "Вади ножовете 2"

Актьорският състав е все по-впечатляващ

Това, което обаче засега знаем за филма, все пак не е малко. Даниел Крейг отново ще влезе в ролята на брилянтния частен детектив Беноа Блан. На него му предстои да разследва една доста по-различна мистерия от тази в първата част. Най-малкото, тя ще го отведе чак в Гърция, а до там ще го придружат героите на Едуард Нортън, Итън Хоук, Кейт Хъдсън, Лесли Одъм Джуниър, Катрин Хан и други.