Още от самото си създаване целта на футбола е била, освен да зарежда хората с емоции и страст, да ги обединява. Е, когато феновете подкрепят два различни отбора невинаги това се получава.

Брентфорд, Umbro, екипите на отбора и защо решиха да спестят пари на феновете си

Странното решение на един английски отбор

От Брентфорд мислят за феновете и околната среда

Тази обединителна сила може да прекосява морета и океани. Понякога и съвсем буквално. От Daily Record разбираме, че по време на аматьорски футболен мач в Шотландия една от топките е била силно изритана извън пределите на стадиона и попаднала в морето.

Около две седмици по-късно същата тази топка се озовава на над 600 километра по бреговете на Нидерландия - и по-точно на остров Влиланд, където жена на име Естер Верхийс я открива по време на разходката си.

Разбира, че топката е притежание на Дънди Атлетик, защото името на отбора е било изписано върху нея. Тя бързо ги намира във Facebook, където ги уведомява, че у нея има нещо тяхно. Според Естер топката е в доста добро състояние, макар и да е "преплувала" толкова голямо разстояние.

Жената дори заявява, че вече е голям фен на Дънди Атлетик, а от клуба пък са радостни, че са спечелили някой друг международен фен. Топката пътешественик в момента се пази от сина на Естер, който също играе в аматьорските нива на нидерландския футбол.

Болтън Уондърърс и нежеланието на английския отбор да си партнира с хазартни компании

Отборът, който не иска да има нищо общо със залаганията

Болтън Уондърърс дават доста рядък в днешно време пример

Самата тя шеговито казва, че ако някога посетят Шотландия, може и да вземат топката с тях. Пред Daily Record треньорът на Дънди казва, че често се случва топки да попадат във водата, но най-често биват намирани изхвърлени само на няколко километра от стадиона. Е, този път тези километри са значително повече.