Спортът като цяло е много тясно свързан с хазарта, защото феновете просто ги сърбят ръцете да си пробват и късмета, и познанията. Футболът не само, че не прави изключение, но и има доста основен принос.

Уилиан, разтрогването на договора на футболиста с Арсенал и огромният жест, който направи

Джентълменският жест за милиони на един футболист

Не всичко е пари

Буквално всеки ден се играят мачове от различни първенства и дивизии, така че човек стига да иска, лесно може да заложи. Било то на отбор, който никога не е чувал и едва ли отново ще чуе (особено ако си загуби залога).

Но това не е вредно, стига да е с някаква мярка. От Болтън Уондърърс обаче са взели радикалното решение да скъсат с хазарта и залаганията. В момента клубът определено не е това, което беше преди 15 години например, когато можеше да се мери с грандовете в Англия.

Не, финансовото състояние на Болтън не е цветущо, като в момента отборът играе в третата по сила лига на Острова и всякакво финансиране би дошло добре. Но всъщност се оказва, че ръководството не мисли точно така.

Изпълнителният директор на клуба Нийл Харт, казва, че на и около стадиона вече няма да бъдат предлагани каквито и да било услуги, свързани със залагането. Освен това Болтън няма да влиза в партньорства с компании, които се занимават с хазарт.

Интересното е, че Лига 1, където ще се състезава отборът този сезон, има подписан спонсорски договор с британската хазартна компания Sky Bet. Но Нийл Харт твърди, че ще уважат този ангажимент, защото е вече поет и нищо не зависи от тях. 

Но Болтън няма да участва в никакви допълнителни споразумения или реклами на хазартни компании. Дори нещо повече - от клуба ще подкрепят различни организации и каузи, които целят да помогнат на хора, пристрастени към хазарта.

Пред Sky Sports News Харт казва, че в клуба вярват, че всичко трябва да бъде правено с мярка, а залагането във футбола проваля живота на много хора. Болтън Уондърърс, от своя страна, не иска да има своя принос в тази неприятна статистика.

УЕФА, Аякс, Боб Марли, реге културата и защо екипите на отбора бяха променени

Защо УЕФА е против новия екип на Аякс

Екипите са страхотни, но...

И спокойно можем да кажем, че Болтън са един от малкото отбори, които правят подобно нещо в днешно време, когато голяма част от клубовете в световен мащаб разчитат на спонсроства именно с компании, занимаващи се с хазартни дейности.