Лятото е тук и все по-често си мечтаем за ваканция, плажове, почивка и повече време за четено. Ето три приятни заглавия, подходящи за отпуската ни.

Снимка 534305

Източник: Сиела

"Френското булчинско магазинче"

Романът на Дженифър Дюпий разказва за младата Лариса, която е в труден момент от живота си. Загубила е работата си, разделила се е с приятели си, а майка й страда от прогресираща деменция. Това е причината да се върне в родния си град, където обаче една рокля от най-романтичния магазин тук ще промени съдбата й най-неочаквано.

Изд. Сиела, 16.90 лв.

Снимка 534307

Източник: Кръг

"Дамски гамбит"

Сериалът на Netflix със същото име не само се превърна в хит, но и върна популярността на шахмата. Ето че и книгата на Уолтър Тевис, по която е правен филмът, излиза на български език. Тя разказва историята на Бет Хармън, която от сираче от приют се превръща в млада дама с шеметна кариера в шахмата.

Изд. Кръг, 22 лв.

Снимка 534306

Източник: Ера

"Заедно на слънчевия остров"

Романът на София Каспари се развива на фона на идиличната природа на хърватския остров Лошин. Там се събират няколко приятели от училище много години след завършването си. Оказва се, че никой не води живота, който си е представял, че ще има. Затова пък събирането им може да се окаже съдбоносно за Сандра и Нилс.

Изд. Ера, 15.99 лв.