Няма никакво съмнение, че котките са умни животни, особено бездомните, на които се налага дори в още по-голяма степен да проявяват своя интелект, за да се справят с тежкия живот на улицата. Да се пазят от кучета, да не бъдат премазани от коли, да си намерят нещо за ядене и т.н.

Една мексиканска котка обаче показва, че знае как да проси храна и има собствено мнение по въпроса точно каква храна иска, пише El Confidencial.

33-годишната учителка Таня Лизбет Сантос Кой Това вижда една бяла бездомна котка, която стои пред местния супермаркет в Пиедрас Неграс, Мексико. Жената се спира, за да се порадва на котарака, като последният обаче решава да влезе с Таня в магазина, за да ѝ покаже каква храна иска да му вземе.

Котаракът изглежда напълно уверен в действията си и очевидно не му е за първи път да проси храна по този начин. По всичко личи, че и продавачите в магазина са свикнали с присъствието му, защото никой не му прави "забележка".

Таня така се впечатлява от умната бездомна котка, че решава да я осинови. Мексиканката прибира котаракът в дома си, като го кръщава Конехо, което в превод от испански означава заек. Причината да му даде това име е, че котката няма опашка.

Таня прави и Instagram профил на новия си домашен любимец, който има вече близо 21 хиляди последователи. В профила на Конехо можем да видим не само клипчето, в което той си избира любимата храна, но и множество снимки на пълната му промяна. От бездомен мръсен котарак, целият покрит с рани, Конехо се превръща в чист и красив домашен любимец, който най-накрая разбира какво е истинска любов.