Само преди няма и два месеца Театър 199 поставиха ново представление, а ето, че сега отново им предстои премиера. Този път тя задава един много основен въпрос, а именно: Какво се случва, когато споделените ценности и отговорности в един напълно хармоничен брак внезапно избледнеят?

“Хленч”, Стивън Бъркоф, Живко Желязков, Дария Димитрова и новата премиера на Сцена Дерида

Когато страховете ни държат будни

“Хленч” показва наяве страха и терзанията ни

На него ще се опитаме да си отговорим чрез историята на главните герои в представлението "Чест" - Онър и Джордж. Те са женени от 32 години. И двамата са признати писатели, макар поезията в живота на Онър да е отстъпила място на отдадеността ѝ на съпруга и ролята ѝ на майка. Но когато се появява възможността един живот да се обнови, за сметка на щастието и сигурността на другите в семейството, сякаш целият свят се преобръща.

Пиесата "Чест" обещава да привлече зрителите както едновременно с острота и изящество, така и с хумор. Чрез историята в нея ще проследим изпитанията, през които човек преминава, за да открие най-дълбокото значение на думата обич.

Снимка 604988

Източник: Театър 199 / Симон Варсано

Освен тази тема, режисьорът Ивайло Христов споделя, че в представлението са засегнати и други. "Но може би това, което най-силно ме вълнува е как човек се справя с раздялата, със загубата. Всяка една загуба оставя печат върху човека. Как му се отразява, как се променя животът му нататък, как се променя характерът му. Всички герои в "Чест" преживяват сериозна загуба. При някои това действа оздравяващо, при други - разрушително", казва още той.

Снимка 604989

Източник: Театър 199 / Симон Варсано

Представлението всъщност се поставя за първи път на българска сцена, а негов автор е Джоана Мъри-Смит, една от най-популярните жени драматурзи на Австралия. И ако това не ни убеждава достатъчно, за да го гледаме, то сега е моментът да споменем актьорския състав. Част от него са Владимир Карамазов, Кристина Янева, Елена Хрант и Каталин Старейшинска.

Снимка 604990

Източник: Театър 199 / Симон Варсано

“Представление и половина”, Стоян Радев и новата премиера в Театър "Българска армия"

Когато 14 актриси са болезнено искрени

Подготвили са ни “Представление и половина”

Премиерата на "Чест" е на 4 февруари от 19:30 ч. в Театър 199 "Валентин Стойчев", а цялата информация за представлението е тук.