Според Федерико Фелини киното е като жената - "с нейните моменти на светлини и мрак". В един от най-известните му филми, излязъл преди 60 години, "Осем и половина", творецът търси изгубеното вдъхновение и изчезналия смисъл. Жените също са замесени, естествено. Но важното е, че на финала, когато героят признава и приема кризата и объркването си, вдъхновението изведнъж се връща и парченцата от живота му се подреждат в един вълнуващ пъзел.

“IMPOSSIBLE - Повярвай в невъзможното”, StarBoy Ayvon и премиерата на илюзионния спектакъл в Музикалния театър

Как магията ще ни накара да повярваме в невъзможното

Илюзия, музика и танц в едно

По подобен начин се събират и разпилените изповеди на актрисите от трупата на Театър "Българска армия". Техните смешни и тъжни истории ще можем да видим и чуем в премиерната постановка "Представление и половина". Тя отбелязва юбилея от създаването на филма на Фелини "Осем и половина", казва режисьорът Стоян Радев.

"Към собствения си опит се отнасяме колкото сериозно, толкова и самоиронично. Но така или иначе иронията не скрива нашата искрена любов към публиката", споделя още той.

Представлението ще ни напомни, че понякога ни е трудно да си дадем сметка какво се случва в главата на един артист отвъд неговите множество лица. Все пак, театърът за него е и живот, и дом. В "Представление и половина" ни предстои да се разходим из преживяванията и размислите на четиринадесет актриси, които ще ни представят своите реалности. Светът им е всъщност доста подобен на нашия - изпълнен с много вълнения, радости и тъга.

Снимка 603730

Източник: Театър "Българска армия"

Постановката е замислена така, че да въздейства, да се гледа, за да се изживее. Защото все пак не е лесно за почти никого "да свали грима си", да разголи душата си и да се покаже в най-естествения си вид иззад спуснатата завеса и угасения прожектор.

В представлението участват 14-те актриси от трупата на Театър "Българска армия". Сред тях са Антоанета Добрева - Нети, Евелин Костова, Меглена Караламбова и Стефка Янорова.

“Двойно дъно”, Ана Батева, Любомир Колаксъзов, Spam Studios и новата театрална премиера в Топлоцентрала

Когато актьорите играят самите себе си

Какво биха си казали в един бар

Премиерата на "Представление и половина" е на 27 и 28 януари от 19 ч. в Театър "Българска армия", а цялата информация е тук.