Преди 15 години една южнокорейка успява да придобие медийна слава, заради това, че харчи около 12 500 евро, за да получи шофьорска книжка. Причината да инвестира толкова голяма сума идва от факта, че успява да се сдобие с разрешителното едва на 960-ия опит. А в последните дни историята на Ча Са-Суун е повторно споделена в Reddit, където продължава да привлича вниманието.

Умоджа - кенийското село, забранено за мъже

Селото, забранено за мъже

Една трогателна история от Африка

Ча Са-Суун прави първия си опит на писмения изпит през април 2005 г., но за съжаление той не е успешен. Въпреки това, тя не спира дотук, продължава да се явява отново и отново, за да го издържи. И така всеки ден, пет дни в седмицата в продължение на три години.

След това южнокорейката намалява бройката само до два пъти седмично, докато най-накрая все пак успява да се справи с листовките - при 860-ия си опит. За нейно съжаление обаче това не е последното предизвикателство за така мечтаната шофьорска книжка. След писмения, следва практическият тест, който също се оказва не много лесен.

Ча Са-Суун се явява на кормуването цели 100 пъти, с което общият брой на шофьорските изпити достигна 960 - в това число влизат и листовките. Разходите за това са около 12 500 евро. А южнокорейката е твърдо решена да има книжка, тъй като ѝ се налага да шофира, заради бизнеса, който развива с продажба на зеленчуци. Инструкторът ѝ не крие, че когато тя най-накрая взима книжка, той изпитва огромно облекчение.

"Когато тя най-накрая получи книжката си, всички излязохме да аплодираме и я прегърнахме, подарявайки й цветя. Чувствах, че огромно бреме пада от плещите ми. Нямахме смелостта да й кажем да се откаже, защото тя постоянно се появяваше", казва инструкторът от училището за шофиране Jeonbuk.

Историята на Ча Са-Сун я прави известна, но не толкова заради многото ѝ провали, колкото заради нейната огромната упоритост. Заради усилията си, южнокорейският автомобилен производител Hyundai дори я награждава с чисто нов автомобил на стойност 13 000 евро, припомнят от Daily Mail. 

Това Фридман - 85-годишната жена, която говори за дните си в Аушвиц с милиони хора в TikTok

Бабата, която разказва за дните си в Аушвиц пред милиони хора

Из тежките спомени за Холокоста на една възрастна еврейка

Нейната история наскоро се появи отново в Reddit, подтиквайки хората да споделят мислите си за достойнствата й по трудния път към постигането на шофьорска книжка. Разбира се, мненията са доста разнообразни - от яростни защитници, които се възхищават на упоритостта ѝ, до такива, които я обвиняват, че е загубила ценно време на толкова много хора, ангажирани в процеса.