Всяко събитие, свързано с британското кралско семейство привлича неизменно вниманието на целия свят. А появата на нов член, винаги предизвиква вълнение и любопитство.

Принц Хари, Spare и разкритието, че страда от агорафобия

Психическото разстройство, от което страда принц Хари

Самият той разказва за него

Много хора изобщо не са наясно с колко много традиции и условности е свързано посрещането на наследника на кралската фамилия. Макар много от правилата в днешно време да са преодолени, все пак може да се изненадаме от особеностите и странностите на някои от тях.

Отколешна традиция е кралските бебета да се раждат в домашни условия. Кралица Елизабет II е посрещната на бял свят в къщата на дядо си по майчина линия в Лондон. На свой ред тя ражда тримата си сина - Чарлз, Едуард и Андрю в Бъкингамския дворец. Изключение прави принцеса Ан, която проплаква в Кларънс Хаус в Лондон.

Даяна обаче е тази, която нарушава тази традицията. Уилям и Хари са родени в болницата "Сейнт Мери" в Лондон. Впоследствие и Кейт Мидълтън се доверява на същото болнично заведение, за да посрещне своите три деца.

Традицията е изисквала на кралското раждане да присъства свидетел, който да потвърди, че се е появил нов член на кралското семейство. Този обичай приключва обаче още при раждането на принц Чарлз през 1948 г.

Същевременно пък на бъдещия баща е категорично забранено да присъства на раждането - нещо, което вече не е така, уточнява Stars Insider.

След раждането на кралския наследник, задължително се поставя писмено уведомление пред Бъкингамския дворец. То се закрепва на специален статив и всеки, който е има желание, е могъл да го прочете. И това е традиция, която все още се спазва, въпреки че раждането на принц Джордж първо е обявено в Twitter и чак тогава изложено на статива.

Освен писмено, появата на кралско бебе се потвърждава и чрез оръжеен салют - като приветствие и знак на уважение.

Традиция, свързана с по-новите времена, гласи и, че полът на бебето трябва да се разкрие едва след раждането. Дори се носят слухове, че Уилям и Кейт са разбрали пола на първото си дете чак след неговото раждане.

По отношение на кърменето на кралските бебета, някога мненията са били доста крайни. Според The Telegraph, кралица Виктория е смятала, че кърменето е нещо "отвратително и причина за разрухата на младите интелектуалци". Обаче и кралица Елизабет, и принцеса Даяна са кърмили своите деца. Твърди се, че Кейт е направила същото, въпреки че няма официално потвърждение.

Задължително е бебетата да се кръщават няколко седмици след раждането, което съвпада и с първата им публична поява. Кръщенията се извършват задължително от главата на англиканската църква.

Кейт Мидълтън, принц Уилям, децата им Джордж, Шарлот и Луис, и общата им коледна картичка

Ще изневерят ли на традициите Уилям и Кейт

Как поздравиха своите почитатели и последователи

А що се отнася до образованието, някога кралските малки деца са били обучавани вкъщи. Такова е образованието, което е получила Елизабет. В последните години това вече не е така. Уилям и Кейт изпращат децата си съвсем малки на училище - принц Джордж през 2017 г., а две години по-късно и сестра му Шарлот.