Все още всички обсъждат Олимпийските игри в Париж през това лято, но в САЩ гледат четири години напред, когато летните игри ще се проведат в Лос Анджелис. И вече е ясна една от дисциплините на тазгодишните, която отпада от игрите през 2028 г.

Подигравките, които отнесе австралийска състезателка на Олимпийските игри

Подигравките, които отнесе австралийска състезателка на Олимпийските игри

Брейк танците не са за всеки

Изненадващо или не, това са брейк танците. Те направиха олимпийския си дебют на 9 август и очевидно за момента историята им започва и приключва на тази дата. В състезанията титлата при жените отиде при Япония, а при мъжете - при Канада.

Най-обсъжданият танцьор обаче се оказа онзи, който получи 0 точки от съдиите - австралийката Рейчъл Гън. Необичайните й движения (например "подскачащо кенгуру") станаха обект на присмех и безбройни шеги в социалните мрежи.

Снимка 678599

Източник: GettyImages

Не участието на Гън обаче е провокирало махането на брейк танците от бъдещата олимпиада. Според информацията на Sport Bible решението за отпадането им е било взето още преди старта на игрите в Париж това лято.

За сметка на брейк танците в Лос Анджелис през 2028 г. ще се завърне крикетът. Той е бил част от Олимпийските игри само през 1900 г. Бейсбол, софтбол и лакрос също се завръщат във формата на игрите в САЩ.