Винаги можем да намерим повод, за да посегнем към някоя добра история на ужасите. Но какъв по-добър от Хелуин? Събираме три книги, с които да изкараме един страховит уикенд.

Снимка 551788

Източник: Колаж / Сиела

"Блясъкът на черната усмивка"

Талия ще се жени, но сватбата й е далеч от клишетата. Тя, бъдещият й съпруг и приятелите им наемат изоставено имение от епохата Хеян в Япония, където да се отдадат на хобито си - страховитите истории. Ужасът обаче далеч няма да е само в забавленията им, когато се оказва че в имението вече има булка, зазидана там преди векове. Тя е много самотна и си търси поредното ново момиче, което да се присъедини към останалите невести, принесени в жертва в нейна чест.

Изд. Сиела, 14.90 лв.

Снимка 551787

Източник: Колаж / Изток-запад

"Страшни разкази на прочути окултисти"

Демони, духове, черна магия, зловещи проклятия, мумии са само част от страховитите явления, които изучават някои от най-известните окултисти в света. Този сборник събира на едно място разкази на десет от тях, сред които Елена Блаватска, Алистър Кроули, Дайън Форчън, Артър Макън, Уилям Бътлър Йейтс, Густав Майринк и Артър Конан Дойл.

Изд. Изток-запад, 16 лв.

Снимка 551789

Източник: Колаж / Orange Books

"Синът на вещицата"

Кели Барнхил ("Момичето, което изпи луната") е автор на книги за детско-юношеска аудитория. Което пък означава, че "Синът на вещицата" няма да е толкова ужасяваща, колкото горните ни две предложения. Това е историята на малкия Нед, чийто брат близнак се удавя в омагьосана гора. Нед израства плах и неуверен, но именно на него ще му се наложи да защити селото си от Краля на разбойниците, дошъл да открадне тайната магия на майката на Нед.

Изд. Orange Books, 16.90 лв.