Roland-Garros, вторият за годината тенис турнир от Големия шлем, е в разгара си и след малко повече от седмица ще разберем кой ще бъде големият шампион тази година.

Roland-Garros 2024 - Яник Синер и Ана Калинская са новата тенис двойка

Roland-Garros 2024 - Яник Синер и Ана Калинская са новата тенис двойка

Любовта намира своя път

Очакванията са да има изненади, защото Новак Джокович определено не се намира в най-добрата си6+я на турнира да не се допуска консумирането на алкохол на трибуните. 

Причината се корени в многото оплаквания от играчи за поведението на феновете по време на техните мачове. Преди няколко дни Давид Гофен се оплака, че е бил наплют от фен от трибуните по време на мача му срещи французина Джовани Перикар, който белгиецът успя да спечели драматично.

Гофен обвини френските фенове в тотална липса на уважение. Тенисистът дори заяви, че според него повече хора са присъствали, за да всяват смут, а не да допринесат за добрата атмосфера.

Ига Швьонтек също се оплака от поведението на публиката след победата си над Наоми Осака. По време на мача между двете от трибуните се чуваха звуци преди всеки удар на полската тенисистка, които нарушаваха концентрацията ѝ.

анкета

Ще остане ли Новак Джокович номер 1 след Roland-Garros?

Виж резултати

Да, късметът ще бъде с него 43.4%

Не, формата му е трагична 22.0%

Не, но пак ще се върне там 16.0%

Яник Синер заслужава да го измести веднага 18.7%

Ето защо директорът на Roland-Garros, Амели Моресмо, заяви, че до края на турнира ще бъде забранено внасянето и консумацията на алкохол на съоръженията. Нарушители пък ще бъдат незабавно изхвърлени. 

Рафаел Надал след Roland-Garros - малцината тенисисти, побеждали испанеца на турнира

Рафаел Надал след Roland-Garros - малцината тенисисти, побеждали испанеца на турнира

Не всеки може да победи Надал в Париж на клей

Моресмо казва, че се радва, че има ентусиазъм и атмосфера по време на мачовете, но има хора, които прекрачват границата. "И все пак искам да бъда безкомпромисна по отношение на уважението към играчите и играта", допълва още директорката, пише Tennis Majors.