След 13 години на чакане от три дни вече "Аватар: Природата на водата" е по кината и всеки фен на първия филм (а и на киното като цяло) може да види какво е сътворил Джеймс Камерън.

"Аватар: Природата на водата" и какви са първите мнения на критиците за филма

Какви са първите реакции към "Аватар: Природата на водата"

Ето няколко мнения

Определено можем да кажем, че тези дълги години на чакане са си заслужавали, но големият въпрос е дали продължението на "Аватар" ще успее оправдае не само очакванията на фенове и критици, но и похарчените за него пари.

В седмиците преди премиерата Камерън доста смело заяви, че за да се счита за успешен, "Аватар: Природата на водата" трябва със сигурност да спечели над 1 милиард долара от бокс офиса. Задача, която през последните две години не е никак лесна.

Снимка 599630

Източник: Форум Филм България

Но началото е доста добро и обещаващо. От The Hollywood Reporter разбираме, че за първите три дни от пускането си по кината филмът е спечелил 134 милиона долара от бокс офиса в САЩ и 301 милиона от световния. Комбинирано означава, че "Аватар: Природата на водата" стартира с 435 милиона долара.

Това не са никак малко пари, но не са достатъчни, за да го направи най-добре стартиралият филм от пандемията насам. Всъщност е на трето място след "Доктор Стрейндж в Мултивселената на лудостта" (442 милиона долара) и абсолютния лидер "Спадйърмен: Няма път към дома" (600 милиона долара).

Снимка 599634

Източник: Форум Филм България

Колкото до приходите в САЩ, се оказва, че те са под очакванията, които са били в диапазона на 150-175 милиона долара. И по този начин се превръща в едва петия най-добре стартирал филм за годината, изравнявайки се с "Батман" на Мат Рийвс.

Джеймс Камерън и Warner Bros. ще имат нужда от още доста приходи, защото за продължението на "Аватар" са похарчени между 350 и 400 милиона долара за продуцирането му. И в тези пари не са включени маркетинг и дистрибуция.

Вече разбираме напълно Камерън и исканията му за над 1 милиард приходи, като с този нелош старт са абсолютно постижими. Въпросът е обаче дали интересът към "Аватар: Природата на водата" ще остане висок и в идните седмици.

"Аватар: Природата на водата" - какво да очакваме от втория филм на Джеймс Камерън

Какво да очакваме от "Аватар: Природата на водата"

13 години по-късно - време е отново да се потопим в света на Пандора

Приходите след първите три дни можеха да са и по-високи, но новите сътресения в Китай около COVID-19 не са позволили това да се случи. За първите три дни от пускането си филмът има приходи в размер на едва 57.1 милиона долара в страната. Казваме едва, защото очакванията са били за минимум 100 милиона.