"Аватар: Природата на водата" е може би най-чаканото продължение на филм, за което можем да се сетим. Не че няма и други, към които интересът е бил голям, но това е друга бира.

"Аватар: Формата на водата", "Нейната дума", I Wanna Dance with Somebody - Кинопремиерите за декември

Кинопремиерите през декември

Завръщането на Джеймс Камерън и Стивън Спилбърг

А причините са две. Първата е, че и до днес "Аватар" е най-касовият филм в историята на киното. А втората е свързана с нестандартните виждания на Джеймс Камерън.

Седмица преди пускането на "Аватар: Природата на водата" по кината, нямаме търпение да разберем дали високите ни очаквания ще се оправдаят. Докато чакаме това да се случи, можем да придобием поне малка представа дали филмът наистина ще си струва.

И то не от кого да е, а от критици, които са имали възможността да присъстват на световната премиера на филма в Лондон преди няколко дни. Те все още не могат да споделят пълните си впечатления, но казват по някоя друга дума.

Така разбираме, че общо взето положението е нещо по средата. Има такива, които са останали, меко казано, впечатлени от филма. Има и такива, които са го харесали, но само толкова. Според The Guardian, американските журналисти са били доста по-впечатлени от видяното, отколкото техните колеги от Англия.

Дейвид Ехрлич от Indiewire е написал в Twitter, че "Аватар: Природата на водата" е много по-добър от първия филм и предоставя най-доброто кино преживяване от години. Като дори е малко по-краен, твърдейки, че буквално е убил стрийминг платформите и трябва да си много глупав, за да заложиш срещу Джеймс Камерън.

Кара Уорнър от People също като нас е имала високи очаквания към втория филм и в Twitter споделя, че не е останала разочарована от видяното. Но отчита факта, че продължителността, която надхвърля три часа, е малко в повече. Въпреки това е на мнение, че всяка минута си заслужава, заради всички красиви сцени, които ще видим, както и интересните нови персонажи.

Гийермо дел Торо е имал възможността да гледа "Аватар: Природата на водата" цели два пъти и е напълно убеден, че много отдавна не е гледал такъв ФИЛМ (да, главните букви са напълно умишлени).

Еймън Уормън от Empire е доста по-критичен, пишейки в социалната мрежа, че филмът му е харесал, но не е успял да се влюби в него. Но според него 3D форматът отново е съживен и е добър за гледане.

Питър Брадшоу от The Guardian обаче не е никак приятелски настроен след видяното. Той го определя като глупав и без нито един интересен визуален образ. Критиците могат да говорят какво си пожелаят, но в крайна сметка е важно как хората, които ще отидат да гледат "Аватар: Природата на водата" по кината, ще реагират.

"Аватар: Природата на водата" е по кината от 16 декември