Травис Скот е изправен пред сериозни проблеми след случилото се на Astroworld. По време на музикалния фестивал в Хюстън на 5 ноември, който рапърът организира от няколко години, масовите безредици и сблъсъците причиниха смъртта на 10 души и раниха много други.

Травис Скот, трагедията на Astroworld и бил ли е предупреден преди концерта за нередности

Бил ли е предупреден Травис Скот за опасностите преди фаталния концерт

Деветгодишно момче е в кома след случилото се

Преди ден стана ясно, че срещу Скот има заведено поредно дело.

То е от страна на родителите на 14-годишния Джон Хилгърт, който загуби живота си по време на събитията пред сцената. Обвиненията гласят, че рапърът и останалите организатори на концерта не са осигурили безопасна среда за публиката, че е липсвала достатъчно охрана, предпазни заграждения и персонал, който да се отзове при спешни случаи.

Снимка 552723

Източник: GettyImages

"Болката от това, че Джон не се върна жив от събитие като това, е непоносима. Той беше прекрасно момче, което просто искаше да се наслаждава на първия си концерт с приятели", се казва в иска. Семейство Хилгърт иска обезщетение в размер на 1 милион долара.

Това е третото дело, заведено срещу Травис Скот и Live Nation. Останалите две са общи искове от стотици засегнати от случилото се на Astroworld, при едното исканото обезщетение е в размер на 2 милиарда долара, а при другото - на 750 милиона.