Ще трябва да изминат поне още няколко дни (ако не и седмици) преди разследването на полицията да установи защо се е стигнало до инцидентите на концерта Astroworld по време на изпълнението на Травис Скот.

Травис Скот, трагедията на фестивала Astroworld в Тексас и изявлението на звездата

Защо е съкрушен Травис Скот

Рапърът с признание пред медиите

Към момента се знае, че осем души са загинали, а още много са ранени и с опасност за живота. Такъв е случаят с деветгодишния Езра Блаунт, който в момента е състояние на кома и се бори за живота си.

Според ABC 13 Houston и Houston Chronicle малкият Езра е бил качен на раменете на баща си, когато тълпата е започнала неконтролируемо да се блъска. От целия натиск бащата на момчето е припаднал, което е довело до падането на Езра на земята. След което той е бил стъпкан от тълпата, пише People.

Снимка 552694

Близки на момчето са казали пред ABC 13 Houston, че състоянието му е тежко, защото има мозъчен отток и много от органите му са увредени в следствие на случилото се. И на този фон в социалните мрежи много хора продължават да обвиняват Травис Скот за случилото се.

А нападките може да станат още по-силни, защото стана ясно, че началникът на полицията Трой Финър е изразил загрижеността си относно безопасността на хората, присъстващи на събитието. В официално изявление полицаят казва, че разговарял със Скот и охраната му преди концерта.

Травис Скот, трагедията по време на Astroworld в Тексас, историите и делото срещу рапъра

Когато забавата се превърне в смъртна присъда

Има ли вина Травис Скот за случилото се

Финър твърди, че помолил рапъра и екипа му да работят в тясно сътрудничество с полицията и също така, че през 31-годишната си служба не е виждал не толкова предизвикателства, пред които са изправени гражданите от всички възрасти, визирайки пандемията и социалното напрежение в страната.