Пиесата "Арт" на Ясмина Реза е определяна като явление в модерната драматургия. Според Le Monde, един от най-големите френски вестници, тя е най-поставяното съвременно френско драматургично произведение в света. Постановката е поставяна в редица държави, сред които Франция, Великобритания, САЩ, Япония, Португалия, Русия, Аржентина и други.

“Чест”, Джоана Мъри-Смит, Ивайло Христов, Владимир Карамазов и новата премиера в Театър 199 “Валентин Стойчев”

Когато Владо Карамазов ни учи на “Чест”

С какво ново се е захванал актьорът

Наред с тях сега вече е и България. Премиерата на представлението ще е на 10 февруари, петък, в Младежкия театър. Режисьор е младият Владислав Стоименов, а актьорите, които ще видим в главните роли, са Петър Петров - Перо, Георги Гоцин и Кирил Недков.

Те ще ни представят историята на трима приятели. Един от тях, Серж (Петър Петров - Перо), купува картина за изключително голяма сума. Тя обаче представлява просто едно голямо платно, боядисано в бяло, с "фини бели диагонални ивици". Един от най-добрите приятели на Серж, Марк (Георги Гоцин), мисли, че картината е "боклук" и че той си е изгубил ума. Третият приятел, Иван (Кирил Недков), пък е поставен в неприятната ситуация да лавира между двамата, независимо че самият той е затънал в лични проблеми, свързани с подготовката на сватбата му. В хода на действието се оказва, че спорът за картината е просто повод тримата мъже да си кажат какво наистина мислят един за друг.

Снимка 605475

Източник: mlt.bg

Всъщност, представена накратко, "Арт" е една постановка за изкуството, приятелството и способността ни да останем верни на себе си, но и на приятелите си, когато виждаме света по различен начин.

Снимка 605476

Източник: mlt.bg

“Хленч”, Стивън Бъркоф, Живко Желязков, Дария Димитрова и новата премиера на Сцена Дерида

Когато страховете ни държат будни

“Хленч” показва наяве страха и терзанията ни

Премиерата на "Арт" е на 10 февруари от 19 ч. в Младежки театър "Николай Бинев". Следващите дати са 21 февруари, 2 и 15 март, а цялата информация за представлението е тук.