Петъчната ни музикална селекция тази седмица започва със Сиа, която ще издаде първия си солов албум от осем години насам, озаглавен Reasonable Woman, на 3 май 2024 г. Записът включва участия на Chaka Khan, Парис Хилтън, Тиера Уак, Labrinth, Kaliii и други.

Един от най-важните и водещи сингли от Reasonable Woman е сингълът, наречен "Dance Alone", създаден с друга световна поп кралица и носителка на награда Грами за 2024 г. - Кайли Миноуг. Двойката преди това си сътрудничи в албума на Кайли Kiss Me Once. И 10 г. по-късно те отново се обединяват.

Време е за още един албум от The Pineapple Thief. Днес, 9 февруари, излиза It Leads To This, като едноименното парче бързо се превърна в едно от любимите ни. 

"Работихме върху тези нови песни почти три години," казва фронтменът Брус Соорд. "Това беше най-напрегнатото време, което си спомням в The Pineapple Thief. Лично аз бях тласкан доста отвъд известните ми граници, което е страхотно от артистична гледна точка, но също така и много, много предизвикателно от лична гледна точка."

5 нови песни от седмицата с Хайди Клум, Джъстин Тимбърлейк, Джейсън Деруло, Майкъл Бубле, Tiesto, Rudimental и The Smile

5 нови песни от седмицата

Радост за окото и ухото

И поне сме на рок вълна, не ни се иска да подминаваме Goo Goo Doll, които завърнаха с новия сингъл "Beautiful Lie", продуциран от честия им сътрудник Алекс Алди (Passion Pit, Magic Man, Holy Ghost!).

Фронтменът и основател на Goo Goo Dolls - Джон Резник, казва за мелодичното парче: "Песента е отклонение от последния ни албум Chaos In Bloom. Това е проста песен, много приятна. Усетих я много свежа и се надявам да ви хареса."

Една от любимите ни музикални (и не само) двойки също се завръща на сцената. Гуен Стефани и Блейк Шелтън се обединиха в петък, 9 февруари, за да издадат най-новата си дуетна песен - "Purple Irises".

Парчето идва само два дни след като двойката обяви сингъла с обложка, вдъхновена от 70-те години на миналия век, в която Стефани се вижда да се излежава на дивана в дънков гащеризон, докато Шелтън седи на стол в дънки и дънкова риза и свири на китара.

5 нови песни от седмицата с Енрике Иглесиас, Били Джоел, Кейт Хъдсън, Tones and I и Pet Shop Boys

5 нови песни от седмицата

Пълно с изненади

След немалко години в тишина, Шангри Ла прави заявка за впечатляващо завръщане с новата си песен и клип "Озирис". 

За времето извън светлините на прожекторите, Шангри Ла не само не са се отказали да преследват мечтите си, но и доста последователно са развивали търсенията си в по-съвременно звучене, аранжимент и представяне на новия материал.