До откриването на филмовия фестивал в Кан не остава много време и вълнението около това бляскаво събитие става все по-голямо. То стартира на 16 май, а един от актьорите, които несъмнено с нетърпение чакат да се завърнат, е Майкъл Дъглас.

Майкъл Дъглас, Катрин Зита-Джоунс и колко влюбени изглеждат двамата на червения килим

Когато Майкъл Дъглас не може да откъсне очи от Катрин Зита-Джоунс

Много елегантни и много влюбени

Всъщност той за първи път посещава фестивала на 32-рото му издание през 1979 г., когато е част от екипа на филма "Китайски синдром" на режисьора Джеймс Бриджис. През 1992 г. актьорът е в Кан за втори път, но с "Първичен инстинкт". Година по-късно отново е на събитието с филма "Пропадане". Най-наскоро пък е в Кан заедно с екипа на "Зад свещника" на режисьора Стивън Содърбърг.

Тази година обаче Майкъл Дъглас ще е на филмовия фестивал не за да представя свой нов филм, а за да получи едно специално отличие, а именно - почетна Златна палма.

"Винаги е глътка свеж въздух да бъдеш в Кан, който отдавна предоставя прекрасна платформа за смели творци, артистична дързост и съвършенство в разказването на истории. От първия ми път тук през 1979 г. за "Китайски синдром" до последната ми премиера за "Зад свещника" през 2013 г., фестивалът винаги ми е напомнял, че магията на киното не е само в това, което виждаме на екрана, но и в способността му да въздейства върху хората по целия свят. След повече от 50 години в бизнеса, за мен е чест да се върна на "Кроазет", за да открия фестивала и да прегърна нашия споделен глобален език на филма", споделя Майкъл Дъглас в свое изявление.

Освен актьор, той е и продуцент, за първи път на номинирания за девет Оскара и отличен като най-добър филм през 1975 г. "Полет над кукувиче гнездо", режисиран от Милош Форман.7

Катрин Зита-Джоунс, Дилън Дъглас, National Treasure: Edge of History и събитието, на което се появиха двамата

Мъжът, който замести Майкъл Дъглас

Как изглежда 22-годишният син на актьорите

Като актьор Майкъл Дъглас е известен с участието си в "Романс за камъка" (1984 г.) на Робърт Земекис, "Черен дъжд" (1989 г.) на Ридли Скот и "Разкриване" (1994 г.) на Бари Левинсън. През 1987 г. Дъглас печели Оскар за най-добър актьор за превъплъщението си на Гордън Геко, алчен нюйоркски брокер в "Уолстрийт" на режисьора Оливър Стоун, припомнят от Variety.