Жизел Бюндхен е готова да разкаже открито какво всъщност я е накарало да сложи край на 13-годишния си брак с бившия ръгбист Том Брейди. Прави го за Vanity Fair, пред които казва, че новините в медиите за тяхната раздяла всъщност нямат общо със случилото се в действителност. Признава и колко пагубни са последствията за нея.

Всъщност, браковете не се изграждат или разпадат за една нощ. "Това отнема години, за да се случи", казва Жизел. А разпространеното твърдение, че е дала ултиматум на Брейди (който първо се оттегли, а после се върна в NFL) да избира между кариерата и брака, е "много болезнено" и "най-безумното нещо", което е чувала.

"Винаги съм го подкрепяла и окуражавала и бих продължила да го правя винаги", каза Бюндхен. "Ако има човек, който искам да бъде най-щастливият на света, това е той, повярвайте ми. Искам да побеждава. Искам всичките му мечти да се сбъднат. Това искам, наистина, от дъното на сърцето си."

Жизел продължава с думите, че "всичко", написано за раздялата им, не е вярно, особено твърдението, че тя е сложила край, след като Брейди приема да играе още един сезон. "Казаното е само парче от много по-голям пъзел", казва моделът. "Не е черно или бяло."

Жизел Бюндхен, карнавала в Рио де Жанейро и снимките на модела от него

Какви ги върши Жизел Бюндхен на карнавала в Рио де Жанейро

Забавлението е гарантирано

За всички е добре известен брачният принос на Бюндхен: през по-голямата част от партньорството си с Брейди, жената, която дълго време беше най-добре платеният модел в света, изостави кариерата си в полза на неговата. Слезе от модния подиум през 2015 г. и няколко години по-късно се премести от дългогодишния си дом в Бостън във Флорида.

"Когато се преместихме в Тампа, всъщност никога преди не бях ходила там", казва Бюндхен. Първоначално решава да съсредоточи голяма част от енергията си в това да бъде съпруга и майка. Но по думите й, в живота често се случва така, че пътищата на двама души се разделят.

"Срещнахме се, когато бях на 26 години, а той на 29. И двамата искахме семейство, споделяхме общи интереси и желания. С течение на времето осъзнавахме, че просто сме искали различни неща и всеки трябваше да направи своя избор. Това не означава, че не обичаш човека до себе си. Просто за да бъдеш себе си и да живееш живота, който искаш, имаш нужда от човек, който да те срещне по средата, нали? Това е танц. Това е баланс. Когато обичаш някого, не го вкарваш в затвора и не казваш: "Трябва да живееш този живот", продължава тя.

Бюндхен оприличава процеса на раздяла на "смърт и прераждане". Скърби за "смъртта" на своята мечта. Не крие, че ѝ е безкрайно трудно и тежко, защото винаги си е представяла, че животът ѝ ще се развие по определен начин. Знае обаче, че е направила всичко по силите си това наистина да се случи.

Когато е била дете, Жизел е вярвала в приказки. И продължава да мисли, че да вярваш в щастливия край е нещо красиво. Но към момента щастието за нея се крие в двете им прекрасни деца - Бендажмин Рейн и Вивиан Лейк. Затова е благодарна и доволна, че им е посветила толкова много от времето си.

"Моят свят бяха те", казва Бюндхен. "Знаете ли колко съм благодарна, че имах това време за себе си? Кърмих децата си до почти двегодишна възраст. Всеки ден ги водех на училище. Правех им закуска, обяд... Бях там."

Жизел Бюндхен, Хоаким Валенте и новите слухове за връзката между модела и треньора по джиу-джицу

Има ли в крайна сметка Жизел Бюндхен нов мъж до себе си, или не

Самата тя разбунва духовете

Разбира се, както винаги, така и сега, децата продължават да бъдат за нея и за бившия ѝ съпруг най-важното. Но Жизел Бюндхен не крие и още нещо - че двамата с Том Брейди са в добри отношения.

"Не играем един срещу друг. Ние сме отбор и това е красиво. Поглеждам назад и не съжалявам. Харесвах всяка част от брака си."