Принцеса Йожени е от малкото членове на британското кралско семейство, които поддържат личен Instagram профил. Там малката дъщеря на принц Андрю и Сара Фъргюсън споделя основно информация за общественополезните си дейности и по-рядко - моменти от личния си живот.

Принцеса Беатрис и принцеса Йожени с обща визита в Балморал

Летните забавления на две принцеси

Беатрис и Йожени прекарват заедно част от лятото

Съвсем наскоро 33-годишната принцеса призна, че поддържа профила си съвсем сама и смята това за "най-стресиращото нещо на света". "О, господи, винаги треперя от нерви. Преди да публикувам нещо, го пускам поне на пет човека, които да кажат дали е добре, дали нямам някоя грешка, дали няма да загазя с публикуването му."

Признанието й идва по време на участието й в подкаста White Wine Question Time на Кейт Торнтън. Там Йожени разказва, че когато създава Instagram профила си през 2018 г., идеята й е хората да я опознаят, защото онлайн "е пълно с подвеждаща информация".

Най-големият й страх е да не види в интернет "ужасяващо грозни наши снимки на излизане от някой бар", като вероятно има предвид снимки на себе си и съпруга си Джак Бруксбанк. "Понякога при мен идва някой, който ми казва: Изглеждате много по-красива в реалния живот. Това комплимент ли е? Нямам представа", допълва тя.

Въпреки големия стрес от това да поддържа Instagram профил, принцеса Йожени не съжалява, че го има. "Искам хората да видят каква съм и да знаят, че имам чувство за хумор."