US Open 2023 има своя нов крал и неговото име е Новак Джокович. Сърбинът не само успя да спечели турнира, но и само с първата си победа в него се върна на върха в ранглистата.

Как Новак Джокович може да бъде отново на върха в тениса само с една победа на US Open 2023

Как Джокович може да свали Алкарас от върха само с една победа

Всичко е в полза на сърбина

Разбира се, това не означава, че ще остане много дълго там, защото Карлос Алкарас е в страхотна форма и ще направи всичко възможно да го свали.

След като спечели US Open, Новак Джокович реши да отдаде почит на Коби Брайънт със специална тениска, която облече. В официалното първо интервю от корта тенисистът заяви, че идеята за тениската се е зародила преди седмица, когато все още не е знаел дали въобще ще успее да вдигне трофея.

Снимка 633261

Източник: GettyImages

Новак Джокович допълни, че с Коби Брайънт са били близки приятели и често са си говори за манталитета на победителите. Сърбинът твърди, че когато е имал трудни моменти с контузии и се е опитвал да се върне на върха в играта, именно баскетболистът е бил насреща за мотивационен разговор.

Джокович казва, че смъртта на Брайънт и дъщеря му преди три години го е наранила дълбоко. С успеха си на финала Новак Джокович завоюва своята четвърта титла от US Open и общо 24 от турнири от Големия шлем.

Карлос Алкарас и мистериозното хапче, подадено му по време на мач от US Open

Мистериозното хапче, подадено на Алкарас

У феновете се будят съмнения

Също така сърбинът се превърна в първия тенисист в историята, който печели три големи трофея в рамките на една година цели четири пъти - през 2011, 2015, 2021 и 2023 г.