US Open е в разгара си и всички погледи на феновете на тениса са вперени в техните любимци. Но не само играта е на дневен ред.

Наградният фонд на US Open достигна рекордна за турнира сума

Наградният фонд на US Open чупи рекорди

Кой кой ще спечели

Оказва се, че има един много интересен момент от тазгодишното издание на последния за годината турнир от Големия шлем. На корт номер 17, който е един от външните в Ню Йорк, се получават оплаквания от тенисисти и публика, че мирише на марихуана.

Първа това заяви осмата в света Мария Сакари, която загуби първия си мач на US Open именно на този корт. Сакари твърди, че миризмата на трева не е повлияла на представянето ѝ, но е сигурна, че и другите участниците са я усетили.

Корт 17

Източник: GettyImages

Корт 17

И се оказа права, защото по-късно Александър Зверев, който също изигра първия си мач от турнира на корт номер 17, го потвърди. "Мирише като всекидневната на Снуп Дог", заяви шеговито тенисистът, като допълни, че целият корт мирише на марихуана.

анкета

Кой ще спечели US Open 2023 при мъжете?

Виж резултати

Карлос Алкарас 21.8%

Новак Джокович 54.5%

Даниил Медведев 2.6%

Мачкай, Гришо 18.3%

Не гледам тенис 2.8%

Въпросът е отнесен и до организаторите на US Open, които се прегледали записите от всички камери на корт 17, но не са намерили никакви доказателства, че някои от публиката е пушил трева. В такъв случай остава варианта миризмата да идва извън пределите на съоръжението, където има парк, пише CBS News.

Виктория Азаренка, Елина Свитолина и кои са секси майките на US Open 2023

Секси майките на US Open

Цели 10 дами не мислят само за тениса

И макар марихуаната да е легализирана в Ню Йорк, около кортовете, където се провежда US Open, употребата ѝ е забранена. Както и във всички паркове в града.