Днес, 28 август, започва тазгодишното издание на US Open и през следващите дни погледите на всички фенове на тениса ще бъдат насочени към случващото се зад Океана.

Карлос Алкарас след загубата от Новак Джокович - рекордът, който постави

Какво спечели Алкарас, когато загуби от Джокович

Поредното постижение на испанеца

Разбира се, едно от най-интересните неща ще бъде да разберем дали някой измежду Новак Джокович и Карлос Алкарас ще успее да вдигне трофея над главата си, или пък това ще бъде някой друг.

Каквото и да се случи обаче, почти сигурно е, че след US Open ще има нов номер едно при мъжете. Към момента на първата позиция е Алкарас, който е там от месец юни насам, следван плътно от Джокович, като разликата между двамата е едва 20 точки.

Снимка 627360

Източник: GettyImages

Интересното в случая е, че дори испанецът да завоюва втора поредна титла от турнира, това няма да му запази първото място. Докато на Новак Джокович му е нужно просто да спечели първия си мач срещу Александър Мюлер, който ще е изиграе тази нощ.

Победителят от мача ще спечели 45 точки, които в случая на сърбина ще са напълно достатъчни, за да се качи отново на върха при мъжете. Това е така, защото Карлос Алкарас, който бе крайният победил на турнира миналата година, няма да спечели никакви точки, дори да защити титлата си, точно поради тази причина.

Снимка 630122

Източник: GettyImages

От своя страна, Новак Джокович не взе участие на миналогодишното издание на US Open, защото тогава не се ваксинира срещу COVID-19 и участието му бе отказано. Ако се доверим на статистиката, то със сигурност сърбинът ще бъде новият номер едно в тениса още от утре.

Просто защото Джокович е спечелил последните си 66 поредни мача от първия кръг на турнири от Големия шлем. Докато опонентът му, до момента не е печелил мач срещу нито един тенисист от топ 20, пише TENNIS.com.

Арина Сабаленка

Източник: GettyImages

Арина Сабаленка

Разбира се, спортът е интересен, защото нищо не е сигурно и изненади винаги могат да се случат, така че ще гледаме с интерес. Колкото до жените, там също може да има разместване в челото, но малко по-трудно.

Новак Джокович и Никола Йокич доказват, че в спорта няма невъзможни неща

Двама сърби срещу целия свят

Дами и господа, Новак Джокович и Никола Йокич

Ига Швьонтек, която е на върха при жените от миналия април, ще запази първата си позиция, но за целта трябва да остане в турнира поне един кръг повече от Арина Сабаленка. Ако това не се случи, или пък и двете отпаднат в един и същи етап от турнира, то новият номер едно в тениса при жените ще бъде Сабаленка.