Карлос Алкарас продължава силното и безкомпромисно представяне на US Open, като уверено върви към финала и евентуалната защита на трофея, който спечели миналата година.

Карлос Алкарас след загубата от Новак Джокович - рекордът, който постави

Какво спечели Алкарас, когато загуби от Джокович

Поредното постижение на испанеца

Един момент от мача на испанеца от третия кръг на турнира срещу Дан Евънс обаче предизвика сериозни полемики и коментари.

В началото на втория сет по време на една от почивките човек от щаба на Карлос Алкарас подаде на едно от децата, отговарящи за топките на корта, малко стъклено шишенце с хапче, което бе доставено на тенисиста, пише EssentiallySports.

Какво е хапчето в шишенцето остава мистерия към момента, а и след мача никой не зададе този въпрос към испанеца. Това обаче ядоса феновете на Новак Джокович, които реагираха бурно срещу начина, по който се приемат нещата, които Алкарас прави.

Причината е, че на миналогодишното издание на Уимбълдън сърбинът бе замесен в подобна странна ситуация. Тогава на Джокович му бе подадена бутилка, чието неизвестно съдържание изглеждаше, че той по-скоро вдишва, отколкото да пие.

Карлос Алкарас с остри думи за случилото се между Луис Рубиалес и Дженифър Ермосо

Острите думи на Алкарас за постъпката на Луис Рубиалес

Тенисистът има ясна позиция

След мача Новак Джокович бе попитан какво е имало в бутилката, а тогава той отговори шеговито: "Магическа отвара". И докато в социалните мрежи някои смятат, че Карлос Алкарас е приел допинг с въпросните хапчета, то други предпочитат да погледнат случката от забавната ѝ страна, предполагайки, че просто е забравил да си изпие витамините.