Преди Кейт Мидълтън да обяви на всеослушание, че е болна от рак, мнозина се изказаха неподоготвени за причините за нейното изчезване, други си позволиха да се посмеят на неин гръб, а трети - направо да я погребат. Докато някои като Ким Кардашиян, която се пошегува в един от постовете си в Instagram, че тръгва да търси Кейт, нямат намерение да се извинят, други все пак го направиха.

Кейт Мидълтън - жертва на руска група за разпространение на фалшиви новини

Кейт Мидълтън - жертва на руски онлайн тролове

Какво показва ново проучване

Темата за изчезването на принцесата на Уелс сякаш беше на-широко коментирана не във Великобритания, а в САЩ. И американският тв водещ Анди Коен бе един от тези, които не си спести конспиративните теории. 

При разпространяването на видеото, в което видяхме Уилям и Кейт на пазар до малък, фермерски магазин, той го препубликува в профила си в Х и заяви категорично, че това на кадрите не е Мидълтън. Той попита и своите над пет милиона и половина последователи в Instagram дали мислят като него.

А сега, седмици по-късно, той публично се извини за тези свои действия и заяви, че е "съкрушен" от новините за здравословното състояние на Кейт Мидълтън. Заяви, че сега знае, че изглежда като глупак, но си го заслужава. Добави, че искрено съжалява за думите си.

"Иска ми се да си бях държал устата затворена", категоричен е Коен. Той изпрати и пожелания за бързо възстановяване както на принцесата на Уелс, така и на крал Чарлз.

Кейт Мидълтън и отсъствието и на принц Уилям на великденската служба - защо взе това решение

Семейството преди всичко - важният жест на принц Уилям

Тя винаги е била до него, сега е негов ред

Междувременно и една друга известна личност публично се извини на Кейт Мидълтън за неуместните си шеги преди да стане ясно, че е болна от рак. Актрисата Блейк Лайвли призна, че е "ужасена" от "глупавия" си пост по повод редактираната снимка, публикувана от двореца Кенсингтън по случай 8 март, пише Vanity Fair.