Решението на принц Хари и Меган Маркъл да се разделят с кралския живот изненада всички. И тези, които го одобряват, и тези, които споделят обратната позиция.

Но херцогът и херцогинята на Съсекс далеч не са първите, избрали кралският протокол да не предопределя живота им. И покрай огромния интерес по темата, нека си припомним и за други, за които животът извън кралския двор е видимо по-вълнуващ.

Зара Филипс

Дъщеря на принцеса Ан (сестра на принц Чарлз) и Марк Филипс. 38-годишната внучка на кралицата е омъжена за Майк Тиндал, с чиято фамилия е по-известна. 

От малка се занимава с езда, а през 2012 г. участва в Олимпийските игри в Лондон като част от английския тим и печели сребърен медал. Той й е връчен лично от майка й. 

Снимка 461006

Източник: GettyImages

Освен в спорта, Зара се справя повече от добре като рекламно лице на редица брандове. Съвместната работа с Rolex, Land Rover и други й носят поне по милион и половина долара годишно. Филипс печели и от продажбата на бижута от собствената си колекция, създадена с австралийския бранд Cajella.

Лейди Амелия Уиндзор

Неведнъж е определяна като най-красивия член на британския кралски двор. Тя е трета братовчедка на принцовете Уилям и Хари, но предпочете модния подиум пред кралските приеми.

24-годишната красавица, която е под номер 39 за наследяване на трона, е участвала в ревюта на марки като Dolce & Gabbana. Появявала се е и на не една и две корици на модни списания. Освен като модел, заработва добре и като инфлуенсър. 

Снимка 461007

Източник: GettyImages

Питър Филипс

Най-възрастният внук на кралицата и брат на Зара Филипс също избра да не живее като кралска особа. Той работи като спортен коментатор, появява се много рядко на кралски събития и не разчита на парите на данъкоплатците.

Занимава се и с организиране на партита, като това за 90-я рожден ден на кралицата. Богатството му се оценява на над 20 милиона долара, изкарани с честен труд, пише Daily Mail.

Снимка 461009

Източник: GettyImages

Софи, графинята на Есекс

Две години преди да се омъжи за принц Едуард, най-малкият син на кралица Елизабет Втора, тя създава своя ПР агенция. Години по-късно, през 2015, сама определя себе си като една от малкото дами в кралския двор, успели да се изкачат по кариерната стълбица. Въпреки че съпругът й е принц, тя никога не е спирала да работи това, което й харесва.

Снимка 461010

Източник: GettyImages

Принц Едуард

Майка му е английската кралица, но той никога не е смятал, че трябва да разчита само на този факт и да не прави нищо с живота си. Принцът започва да се занимава с продуциране на телевизионни предавания още когато е на 23.

През 1993 г. създава своя продуцентска компания и я ръководи до 2002 г. Тогава се отказва от бизнес начинанието си, за да поеме повече отговорности като член на кралския двор и син на кралицата.

Снимка 461011

Източник: GettyImages

Принцеса Беатрис

По-голямата дъщеря на принц Андрю и Сара Фъргюсън работи като вицепрезидент на международна компания за софтуер и данни. Работила е и в няколко други "бутикови" компании на ръководни позиции, а кралската й титла със сигурност повече й е помагала, отколкото да й пречи.

Принц Хари, Меган Маркъл и животът им извън кралския двор

Животът на Хари и Меган извън кралския двор

Какво ще се случи с херцога и херцогинята след решението им

Принцеса Йожени

По-малката сестра на Беатрис работи като директор на галерия. И тя, като сестра си, никога не е получавала пари от кралицата и кралския фонд. След завършване на университета работи и в аукционна къща.