В последните месеци името на Диана Димитрова се свързва с признанието й, че е била жертва на насилие от страна на свой колега - Юлиан Вергов. От направена публикация на актрисата във Facebook сега разбираме, че Софийската районна прокуратура отказва да образува досъдебно производство за упражнено насилие срещу нея.

Диана Димитрова, Владимир Карамазов и нападките на актрисата към актьора

Диана Димитрова за коментарите на Владимир Карамазов по неин адрес

Какво сподели актрисата на своята Facebook страница

Решението на прокурор Иво Боев е, че не са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление от общ характер, поради което преписката се прекратява. Постановлението за отказ е с дата 1 март 2023 г.

На 20 декември миналата година Димитрова дава обяснения по случая, като в сигнала си твърди, че лицето, което я е ударило многократно, е колегата ѝ Юлиян Вергов. Тогава тя не иска да се злепоставя успешния сериал "Откраднат живот" и затова не предприема никакви действия, за да уведоми полицията за нанесените ѝ наранявания от Вергов и не си вади медицинско.

Единственото, което прави, е да снима причинените ѝ наранявания. Затова и прилага като доказателство по преписката снимков материал.

По време на проверката показания дават самият Вергов, Грета Манчева, Евтим Милошев и Велина Павлова.

Според постановлението за отказ да се образува досъдебно производство, от изключителна важност се оказват сведенията на Велина Павлова, която е художник-костюми на сериала "Откраднат живот", по време на чиито снимки се разиграва и въпросната случка. Тя опровергава заявеното от Диана Димитрова, че по нейна молба напуска помещението, в което се намират тримата - Павлова, Димитрова и Вергов, и така всъщност се превръща в пряк свидетел на сцената.

Според Велина Павлова в помещението най-напред влиза Вергов, а след него пристига и актрисата, която в този момент плаче и е с размазан грим. Докато актьорът се преоблича, Диана Димитрова, видимо разстроена, се вкопчва в него, хваща го за дрехите и започва да му се извинява.

На Павлова ѝ прави впечатление, че актьорът мълчи и не желае да говори с Димитрова. След което я избутва настрани, а Димитрова залита по посока на щендерите с дрехи и пада на пода между тях. След това върху нея падат някои от костюмите в сериала.

Вергов излиза от стаята, а самата Павлова отива при актрисата, за да ѝ помогне и да я попита как се чувства. Последвалият отговор от разстроената Димитрова, която се държи за лицето, гласи, че Юлиан Вергов я е "ритнал с крак в лицето".

Павлова се изненадва от чутото и категорично заявява, че това не е вярно, тъй като самата тя става пряк свидетел на случилото се, споменава се още в постановлението за отказ от досъдебно производство.

В този момент влизат и други хора от продукцията (Иван Колев и Грета Манчева), които също се опитват да успокоят Димитрова.

Според показания на Евтин Милошев, Иван Колев и Грета Манчева, по лицето на актрисата няма видими травми, само следи от размазан грим.

Грета Манчева допълва, че след тази случка третира лицето на Димитрова със спрей с марка "Репарил", тъй като актрисата има зачервяване на лявата скула и гримьорката иска да предотврати евентуален отток на лицето, за да може да продължат снимките на сериала.

Диана Димитрова, "Докосване" и втората самостоятелна изложба на актрисата

Диана Димитрова отново усмихната

Какъв е поводът за радост на актрисата

Диана Димитрова обаче никак не е съгласна нито с думите на Велина Павлова, нито с решението на прокурор Иво Боев. Под снимките от постановлението, което на много места е подчертала с маркер, актрисата пише:

"Имам въпроси. Знаете ли, не се интересувам от нищо друго освен от ИСТИНАТА. Дори не ме интересува какво ще се опитат да ми причинят физически след тази публикация. Хората заслужават да знаят, къде и в каква обстановка живеят. Хората заслужават истината, това е моята мотивация. Как така в гардеробна дълга три метра ''има'' свидетел жена и тя не прави нищо от елементарна човешка позиция и реакция? Как така вече има доказателство, че снимките са автентични и че това не е грим, според експертите и как така ''проверката'' се прекратява? Отговарям си, защото Диана, живееш в България. Държавата на неограничните възможности за насилие и корупция. Ей, така. Моралът е нещо свещено, но за някои хора той е нищо. Аз не искам да живея в ''хулиганска''' България и няма да мълча."