Докато някои се чудят как ще успеят да балансират между коледните харчове и новогодишния банкет, други приключват годината с десетки милиони в банката.

И тук не говорим за СЕО-та на големи компании или филмови звезди, а за представителите на YouTube обществото, които и през 2019 г. продължават да печелят нереални суми от клипчетата си в мрежата.

Наскоро Forbes публикува класацията си за най-високоплатените звезди в YouTube, водещите десет от които са спечелили сумарно невероятните 162 милиона долара от юни 2018 г. до юни 2019 г.

На първо място за поредна година е осемгодишният Райън Каджи с приходи от 26 милиона долара. Каналът му Ryan's World вече има почти 23 милиона абонати, но освен от YouTube, малчуганът вече печели и от продажбите на собствените му линии играчки и дрехи, както и от договорите си с Hulu и Nickelodeon.

След него се нарежда каналът Dude Perfect, в който петима трийсетгодишни мъже правят забавни и закачливи видеа с предизвикателства, спортни съревнования и опити за подобряване на световни рекорд. Техните печалби от YouTube възлизат на 20 милиона долара.

На трето място е още едно дете - петгодишната Анастасия Радзинская от Русия, която разполага с общо 107 милиона абонати във всичките й седем канала. Тя започва кариерата си с клипчета, в които родителите й споделят как Настя се справя с церебралната парализа, от която страда.

Колко пари носят един милион гледания в YouTube

Колко пари носят един милион гледания в YouTube

Това си е сериозен бизнес

Лека по лека обаче видеата й набират огромна популярност и днес имат над 42 милиарда гледания. За последната година Настя е взела от YouTube нелошите 18 милиона долара.

На четвъртото място в списъка на Forbes попадат Рет Маклулин и Линк Нийъл с канала им Good Mythical Morning, в който двамата водещи правят забавни и образователни клипчета. През последните години дуото разшири бранда си до четири комедийни канала, подкаст, а преди няколко месеца закупиха и платформата Smosh за 10 милиона долара.

Печалбите им от YouTube за последната година се равняват на 17.5 милиона долара.

На петото място се нарежда Джефри Стар, който печели пари и последователи с клипове за разкрасяване и гримове. Младежът вече разполага със собствена козметична линия, която със сигурност добавя сериозни печалби към доходите му от YouTube, които възлизат на 17 милиона долара.

Златната десетка на YouTube се допълва от:

6. Престън Арсмънт (TBNRFrags) - 14 милиона долара;

7/8. Феликс Шелбърг (PewDiePie) и Марк Фишбах (Markiplier) - по 13 милиона долара;

9. Даниел Мидълтън (DanTDM) - 12 милиона долара;

10. Евън Фонг (VanossGaming) - 11.5 милиона долара.