През март 2021 г. полицията в Лос Анджелис за първи път идентифицира Арми Хамър като заподозрян в разследване на предполагаемо сексуално посегателство, извършено през 2017 г.

"Къщата на Хамър" (House of Hammer), TLC и премиера на документалната поредица за Арми Хамър

Къде да гледаме разкритията за насилие и власт в семейството на Арми Хамър

Стряскащи истории в "Къщата на Хамър"

Адвокатите на 36-годишния актьор отрекоха твърденията, направени от жена, известна като Ефи. Тя стои зад Instagram акаунта House of Effie, в който за първи път анонимно бяха споделени обвиненията срещу Арми Хамър. Ефи го обвини в "психическо, емоционално и сексуално" насилие по време на четиригодишната им връзка, която са имали, докато той е бил още женен за бившата си съпруга Елизабет Чеймбърс.

Още през 2021 г. адвокатите на актьора отрекоха обвинението за изнасилване и заявиха, че връзката му с Ефи е била по взаимно съгласие, обсъдена и съгласувана предварително.

В крайна сметка изходът от тежката ситуация е в полза на Арми Хамър. На него няма да му бъде повдигнато обвинение за сексуално насилие поради "недостатъчни доказателства".

Арми Хамър и бившата му съпруга Елизабет Чеймбърс

Източник: GettyImages

Арми Хамър и бившата му съпруга Елизабет Чеймбърс

Според окръжната прокуратура на Лос Анджелис "поради сложността на връзката и невъзможността да докажем, че е имало насилствен сексуален контакт, не можем да докажем случая отвъд основателното съмнение."

По думите на директора на Бюрото за комуникации Тифини Блекнел сексуалното насилие често е трудно за доказване, затова и с неговото доказване се заемат най-опитните прокурори.

"В този случай прокурорите извършиха изключително задълбочен преглед, но установиха, че към този момент няма достатъчно доказателства, за да се повдигне обвинение срещу г-н Хамър. Като прокурори имаме етична отговорност да повдигаме обвинения само в случаи, които можем да докажем без всякакво съмнение", заключава тя.

Елизабет Чемйбърс, Арми Хамър и откровенията на бившата съпруга на актьора за брака им

Истината за развода на Арми Хамър и Елизабет Чеймбърс

Поне според бившата съпруга на актьора

След решението на окръжния прокурор на Лос Анджелис Ефи е останала разочарована. "Чувствах се длъжна да говоря и да подам сигнал, за да се опитам да потърся отговорност от Арми за цялата вреда и травма, която ми причини, и за да предпазя други жени от подобно насилие", казва тя пред CNN.