В последните седмици в испанската преса упорито се говори за напрежение в отношения на испанските крал и кралица. Някои от тях дори заговориха за потенциален развод на Фелипе и Летисия. Докъде е мълвата и къде започва истината?

Кралица Летисия разкри кадри от дома на испанското кралско семейство

Когато Летисия разкрие неща от личния си живот

По специален повод

Според журналистката и блогър Пилар Ейре обтегнатите отношения се дължат на спора между съпрузите за това какво трябва да учи принцеса Леонор. Летисия е против военното обучение на дъщеря си, докато Фелипе настоява за него, както и избор на правна специалност.

Самата Леонор пък предпочита инженерните науки. Дали това обаче може да е причина майка й да избере да прекара голяма част от великденската ваканция в португалската област Алгарве, както твърдят El Nacional de Cataluña?

Снимка 593158

Източник: GettyImages

Кралят пък се появи изненадващо в Палма де Майорка, където е майка му доня София. Освен да види нея, Фелипе се е срещнал със свои приятели и е вечерял в популярния в момента там ресторант Sandro.

Дотук обаче свършат твърденията за "раздяла" на испанското кралско семейство. Защото за великденския уикенд Фелипе и Летисия бяха в Мадрид, където пристигна и Леонор за великденската си ваканция.

Тримата заедно с по-малката сестра на принцесата инфанта София присъстваха на традиционното отбелязване на празника в квартал Чинчон, където от десетилетия се пресъздават моменти от Страстната седмица.