Вчера, 9 септември, най-добрата ни тенисистка Цвети Пиронкова се изправи срещу Серина Уилямс на четвъртфинала при жените на турнира US Open. За съжаление, първата ни ракета не успя да извоюва победа срещу американката, но представянето й успя силно да впечатли всички, включително самата й противничка.

След мача Уилямс не скри възхищението си от силата и борбеността, които Пиронкова показа.

И двете дами са майки, които наскоро се завърнаха от майчинство, но Серина бе в далеч по-незадоволителна форма на първите си срещи, които рядко и трудно успяваше да спечели. А пловдивчанката, която пропусна сезон 2018 и 2019, сега сякаш е на върха на кариерата си.

Снимка 495493

Източник: GettyImages

US Open е първият голям турнир за Пиронкова след завръщането на корта и достигането до четвъртфинал си е достатъчно голямо постижение, особено в очите на Уилямс.

"Ако можеш да родиш, значи можеш да направиш всичко. Видяхме това и с Цветана днес. Тя игра невероятно. Аз едва печелех мачове след завръщането си", бе откровена американката, цитирана от Essentially Sports.

Цвети Пиронкова и летните приключения на тенисистката

Летните приключения на Цвети Пиронкова

На море е най-добре

"Щастлива съм просто да бъда тук, да стоя и да си говоря с теб. Бях на косъм да не бъда тук, но продължих да се боря и да не се отказвам. Ти също трябва да продължиш", окуражи Уилямс Пиронкова.