Първата половина на 2024 г. наистина не беше от най-добрите за кралското семейство. Трима негови членове - крал Чарлз Трети, принцесата на Уелс Кейт Мидълтън и бившата съпруга на принц Андрю Сара Фъргюсън, съобщиха, че са диагностицирани с рак.

След самоубийството на съпруга й - лейди Габриела Уиндзор обратно в Кенсингтън

След самоубийството на съпруга й - лейди Габриела Уиндзор обратно в Кенсингтън

Лейди Габриела е втора братовчедка на крал Чарлз

Втората братовчедка на Чарлз пък - лейди Габриела Уиндзор, преживя голяма загуба в края на февруари. Тогава съпругът и Томас Кингстън беше открит мъртъв в дома на родителите си, като полицията заключи, че става дума за самоубийство.

Лейди Габриела, която е дъщеря на първия братовчед на Елизабет Втора принц Майкъл Кентски, получи голяма подкрепа от цялото семейство. Тя дори беше поканена на военния парад в чест на крал Чарлз на 15 юни, на който се оказа, че е присъствала.

Снимка 670148

Източник: GettyImages

43-годишната Габриела обаче е наблюдавала Trooping the Colour от вътрешността на Бъкингамския дворец, защото излизането на балкона му е запазено единствено за работещи членове на семейството.

Затова пък няколко дни по-късно лейди Уиндзор отново участва в публично събитие. Тя пристигна на популярните конни надбягвания Royal Ascot в карета заедно със сестрата на краля принцеса Ан и сина на Ан Питър Филипс.

Снимка 670149

Източник: GettyImages

Габриела носеше розова флорална рокля и шапка в същия цвят, какъвто е дрескодът на събитието. Тя е редовна посетителка на Royal Ascot, като миналата година присъства на него в ложата на Чарлз и Камила с вече покойния си съпруг Томас Кингстън, припомнят People.