През последната година новините около Долф Лундгрен са свързани предимно със създалата се драма с подготвяния филм за Драго. 

Силвестър Сталоун, Drago, Долф Лундгрен и напрежението около spin-off филмът за Драго

Филмът на раздора между Силвестър Сталоун и Долф Лундгрен

Какво се случва и какво знаем

Но това е нормално, защото актьорът не е от хората, които обичат да говорят кой знае колко много за личния си живот. Е, това се е променило, защото в предаването In Depth With Graham Bensinger реши да сподели, че от осем години се бори с рак.

Долф Лундгрен казва, че през 2015 г. лекари са отрили раков тумор в единия му бъбрек. Образуванието е било отстранено оперативно и в продължението на пет години всичко е било наред. В този период, разбира се, актьорът се е подлагал на обстойни прегледи. Първо през шест месеца, а след това веднъж годишно.

Но през 2020 г. ситуацията се е влошила. Лундгрен казва, че докато е бил в родната си Швеция, е получил киселинен рефлукс и веднага се е подложил на ядрено-магнитен резонанс. Резултатите от него са показали, че около зоната на първия тумор са се образували още няколко.

Последвала е операция, при която общо цели шест тумора са били отстранени от бъбрека на актьора. По-късно се е появил нов - в черния дроб. Той се е развил бързо и е станал прекалено голям, за да може да бъде премахнат.

Това е наложило подлагането му на терапия, страничните ефекти от която не са били много приятни. Въпреки всичко Долф Лундгрен е продължил да работи, като дори е участвал в снимките на "Непобедимите 4" и Aquaman and the Lost Kingdom през 2021 г. в Лондон.

По това време е разговарял с лекарите си и те са го посъветвали да си даде почивка и да бъде повече със семейството си. Лундгрен дори твърди, че са му казали, че му остават около две или три години живот. Но според него те са смятали, че реално му остава по-малко.

"Гледаш живота си и си казваш: Имах страхотен живот. Имах страхотен живот. Вече съм живял като пет живота в един с всичко, което съм направил."

Според Долф Лундгрен все пак ще видим филма Drago от франчайза за Роки

Голямата изненада за филма за Драго

Томахавката може би все пак е заровена

Актьорът твърди, че не се е чувствал зле заради себе си, а заради децата си и годеницата си, които ще страдат. И макар депресията да го наляга, решава да потърси второ мнение. Тогава неговият онколог успява да намери подходящото лечение, с което туморното образувание да започне да се свива.

Лундгрен казва, че планът е скоро то да бъде извадено и се надява, че повече няма да има активни образувания. Но цялото преживяване през последните осем години го е научила да оценява живота много повече, пише People.