През юни излезе класацията на Forbes за най-богатите жени в Америка. В нея изпъкнаха имената на две певици. Едната е Тейлър Суифт, която бе поставена на 34-то място с нетното си състояние от 740 милиона долара, а другата - Риана, която пък с внушителните 1.4 милиарда долара си отреди 20-ото място.

Охранителят на Тейлър Суифт, който напусна САЩ, за да защитава Израел от Хамас

От охранител на Тейлър Суифт до Израелските отбранителни сили

Охранителят, който реши да защитава родината си

А към барбадоската изпълнителка и Джей-Зи, които са и в списъка с милиардерите в музикалния бизнес, се присъедини и още една знаменитост. И това е именно Тейлър Суифт, която според Bloomberg е достигнала нетно състояние от 1.1 милиарда долара.

Изданието обяснява внушителното забогатяване на певицата от лятото насам със скорошните ѝ успешните концерти, филм от турнето, пускането на нова музика и преиздаването на предишните ѝ албуми.

Впечатляващото в случая на Тейлър Суифт е, че тя е един от малкото изпълнители, натрупали състоянието си почти изцяло от музика. За сравнение Риана печели значително и от козметичната и модната си марка, а Джей Зи пък инвестира в бизнеси, които не са свързани с неговата музика.

Не би било преувеличено да кажем, че Тейлър Суифт е истинско явление. Все пак, не всеки друг нейн колега може да повлиява на американската икономика по толкова голям начин. Ето го и доказателството в числа.

53-те концерта от турнето ѝ в САЩ са допринесли с цели 4.3 милиарда долара към брутния вътрешен продукт на страната. Само продажбите на билети за Eras Tour са надхвърлили 2.2 милиарда долара. А филмът от турнето е най-гледаният в киносалоните в Америка вече две поредни седмици. Освен това постигна и рекорд и вече е първият концертен филм с над 100 милиона долара в бокс офиса.

Щедростта на Тейлър Суифт - как се раздават 5 милиона долара бонуси

5 милиона в бонуси - щедростта на Тейлър Суифт

И ние бихме работили за нея

Личи си, че талантът на певицата е не само музикален и е оценен не само от феновете ѝ. Дори икономистите признават, че освен вдъхновение за цяло поколение, Тейлър Суифт "има страхотни идеи, които умее да мащабира и не се страхува от рискови начинания."